25 Απριλίου 2024

www.ipy.gr

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Διάφορα Γεν/

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ

Πριν ξεκινήσουμε την παράθεση του κειμένου παρακάτω, και για να γίνει απόλυτα κατανοητή από την πρώτη στιγμή η χρησιμότητα αυτού του παρασκευάσματος cretan ίαμα. Σας ενημερώνουμε ότι θωρακίζει σε μεγάλο βαθμό τον οργανισμό μας από αυτό που λέμε κρυολόγημα, επίσης βοηθάει σημαντικά στην ηπιότερη εμφάνιση των συμπτωμάτων και την γρηγορότερη ίαση.     

To Cretan ΙΑΜΑ Olvos Science αποτελεί καρπό της πολυετούς έρευνας διακεκριμένων ερευνητών του Πανεπιστημίου της Κρήτης που μετουσίωσαν την αυτόχθονη γνώση σε ουσιαστική γνώση, σε συνεργασία με την εταιρεία Olvos Science, θυγατρική της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας Galenica.

Περιέχει αιθέρια έλαια τριών αρωματικών βοτάνων. Θυμάρι (Coridothymus Capitatus), φασκόμηλο (Salvia Fruticosa) και δίκταμο (Origanum Dictamnus), σε συγκεκριμένες αναλογίες, μαζί με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και συμβάλλει με φυσικό τρόπο στην ενδυνάμωση της άμυνας του οργανισμού.

To Cretan ΙΑΜΑ Olvos Science ξεκίνησε, ερευνήθηκε, ολοκληρώθηκε και παρήχθη εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα και είναι κατοχυρωμένο ως παγκόσμια πατέντα. Για την παραγωγή του ακολουθείται έλεγχος ταυτότητας και ομοιογένειας φυτικού υλικού (DNA-Barcoding).

ΔΙΚΤΑΜΟ (Origanum dictamnus)

Το δίκταμο, ή έρωντας, είναι ενδημικό βότανο της Κρήτης. Από πολύ παλιά γνωστές οι επουλωτικές ιδιότητες του δίκταμου, καθώς και το γεγονός ότι τα αγριοκάτσικα της Κρήτης έτρωγαν δίκταμο για να επουλωθούν οι πληγές τους όταν λαβώνονταν από τα βέλη των κυνηγών. Συνολικά έχουν καταμετρηθεί περίπου 220 έργα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων με περισσότερες από 500 αναφορές στη θεραπευτική χρήση του δίκταμου.

ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ (Salvia fruticosa)

Το όνομα Salvia προέρχεται από το λατινικό salvare που σημαίνει σώζω ζωές. Θεωρήθηκε ιερό βότανο από τους Έλληνες που το αφιέρωσαν στο Δία. Οι πρόγονοί μας το χρησιμοποιούσαν σαν πολυφάρμακο και το αναφέρουν ο Διοσκουρίδης, ο Αέτιος, ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός, οι οποίοι το εκθέιαζαν ιδιαιτέρως.

ΘΥΜΑΡΙ (Coridothymus capitatus)

Το θυμάρι είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Χρησιμοποιήθηκε από όλους τους πρώτους πολιτισμούς της Μεσογείου ως φαρμακευτικό φυτό. Ο Ιπποκράτης και ο Διοσκουρίδης περιγράφουν τις χρήσεις του στα γραπτά τους. Πριν από τα σύγχρονα αντιβιοτικά, το θυμάρι χρησιμοποιούταν ευρέως για τον εμποτισμό γαζών και επιδέσμων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΗ ΓΝΩΣΗ, ΣΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η ιδέα ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια, όταν επιδημιολογικές παρατηρήσεις σε περιοχές της Κρήτης έδειχναν ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν αφεψήματα συγκεκριμένων βοτάνων είχαν πολύ χαμηλή νοσηρότητα και μικρότερες επιπτώσεις κρυολογήματος ή γρίπης. Η μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου Κρήτης δημοσιεύτηκε στο διεθνούς κύρους βιοϊατρικό περιοδικό Lancet. Η επιτυχία των αρωματικών βοτάνων αποδόθηκε τότε στις αντιοξειδωτικές ΐδΐότητές τους (Lionis C. et al. Antioxidant effects of herbs in Crete. Lancet 1998, Vol. 352).

Η υπογράμμιση που έκανε η αυτόχθονη γνώση για την ευεργετική δράση επιλεγμένων αρωματικών βοτάνων στις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, οδήγησε τους ερευνητές στο επόμενο βήμα. Μέσα από πολυετείς δοκιμές, η έρευνα ανέδειξε ένα συνδυασμό αιθέριων ελαίων από τρία αρωματικά βότανα, Coridothymus Capitatus, Salvia Fruticosa και Origanum Dictamnus, με συγκεκριμένες αναλογίες, που λειτουργεί συνεργικά.

ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΔΟΣΗ:

2 μαλακές κάψουλες

 
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας κατά την εγκυμοσύνη, τον θηλασμό, εάν βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.

Αριθμός γνωστοποίησης ΕΟΦ: 76184/23-10-2015

ΚΡΗΤΗ, Η ΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

Η Κρήτη αποτελεί το χλωριδικό σταυροδρόμι της Ανατολικής Μεσογείου. Η χλωρίδα της δεν έχει μεταβληθεί σημαντικά στο πέρασμα του χρόνου, κυρίως χάρη στη μορφολογία της. Το κλίμα του νησιού έχει συμβάλει στη διαμόρφωση μιας πολύ πλούσιας χλωρίδας, με διαφορετικά οικοσυστήματα, που συνθέτουν ένα σύνολο σπάνιας πολυμορφίας.

Καμία ίσως άλλη περιοχή της γης με την έκταση της Κρήτης, δεν περιέχει τόσα είδη φυτών.

Ο πλούτος ενδημικών φυτών οφείλεται στην απομόνωση για εκατομμύρια χρόνια της Κρήτης από την ηπειρωτική μάζα, στην ύπαρξη ψηλών βουνών και στη μεγάλη ποικιλία βιοτόπων, που έγιναν καταφύγια ενδημικών, σπάνιων και απειλούμενων φυτικών ειδών, τα οποία σε άλλες τοποθεσίες έχουν εξαφανιστεί. Τα αρωματικά φυτά αποτελούν μια σπουδαία παράδοση για την Κρήτη.

Είναι γνωστά από την αρχαιότητα για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες.

Η Κρήτη υπήρξε εξαγωγικό κέντρο φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι περίπου 15% των πινακίδων της Γραμμικής Β του 13ου π.Χ. αιώνα που αποκαλύφθηκαν στην Κνωσσό αφορούν αρώματα και αρωματικά φυτά.

ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ

Η ελληνική χλωρίδα, είναι από τις πλουσιότερες της Μεσογείου. Η Ελλάδα μπορεί να αποτελεί μόλις το 6% της έκτασης της Μεσογείου, αλλά κατέχει το 26% της Μεσογειακής χλωρίδας. Ο μεγάλος βιολογικός πλούτος της Ελλάδας οφείλεται κυρίως στην γεωγραφική της θέση, στη μεγάλη τοπογραφική ποικιλότητα, στη σύνθετη γεωλογική και οικολογική ιστορία της και στις σχετικά ήπιες ανθρώπινες επεμβάσεις. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα ελληνικά αρωματικά φυτά και τις δεκάδες χρήσεις τους. Σήμερα, η ελληνική και η διεθνής βιομηχανία χρησιμοποιεί τα αρωματικά φυτά για την παραγωγή καλλυντικών, φαρμάκων και τροφίμων. Εκατοντάδες διαφορετικά χημικά στοιχεία περιλαμβάνονται σε κάθε αρωματικό φυτό. Οι συνδυασμοί διαφορετικών φυτών και βοτάνων μπορούν να ωφελήσουν τον οργανισμό μέσα από τις συνέργειες που δημιουργούν οι θεαπευτικές ουσίες κάθε φυτού.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Η χρήση αρωματικών φυτών στην Ελλάδα ξεκινάει από τα αρχαία χρόνια. Οι γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων για τη θεραπευτική χρήση διαφόρων φυτικών ειδών, διατηρήθηκαν στο πέρασμα των αιώνων και αποτελούν σήμερα, σε μεγάλο βαθμό, τα θεμέλια της σύγχρονης λαϊκής θεραπευτικής.

Μολονότι έχουμε αναφορές για τις ιαματικές ιδιότητες των βοτάνων από την εποχή του Ομήρου, ο Ιπποκράτης και ο Διοσκουρίδης ήταν αυτοί που δημιούργησαν τις βάσεις της σύγχρονης ιατρικής. Ο Ιπποκράτης, ο «Πατέρας της Ιατρικής» εισήγαγε την παρατήρηση και τον πειραματισμό στη θεραπευτική πρακτική. Κατέγραψε περίπου 400 είδη βοτάνων που η χρήση τους έγινε γνωστή από τον 5ο αιώνα π.Χ.

Ο Θεόφραστος έχει μείνει ως ο «Πατέρας της Βοτανολογίας», με τα γραπτά του σχετικά με τη μορφολογία, την ανάπτυξη και τη δραστικότητα των φυτών (Περί Φυτών Ιστορίας, Περί Φυτών Αιτιών), τα οποία σώζονται μέχρι σήμερα.

Ο Διοσκουρίδης υπήρξε ο διασημότερος «Φαρμακογνώστης», καθώς στο έργο του δεν αναφέρονται μόνο 600 περίπου βότανα και οι ιδιότητές τους, αλλά καταγράφονται λεπτομερώς και τα βοτανικά τους χαρακτηριστικά. Ακολούθησαν και άλλοι ιδιαίτερα σημαντικοί άνθρωποι για την εξέλιξη της Ιατρικής – Φαρμακευτικής (για πολλούς ακόμη αιώνες δεν υπήρχε σαφής διάκριση ανάμεσα στις δυο επιστήμες), όπως ο Γαληνός.

ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ
ΣΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Σύνθεση ανά ημερήσια δόση:

(2 μαλακές κάψουλες των 0,458 ml)

Απόσταγμα ο,14 ml που αντιστοιχεί στις κάτωθι ποσότητες (επί ξηρού): Coridothymus Capitatus: Salvia Fruticosa:

Origanum Diotamnus:

Κάποια πράγματα δεν χρειάζονται διαφήμιση, χρειάζεται απλά να ξέρει ο κόσμος ότι υπάρχουν. Στο πλαίσιο αυτό θεωρήσαμε καλό να προβάλουμε ΔΩΡΕΆΝ αυτό το σκεύασμα το οποίο έχουμε δοκιμάσει και επιβεβαιώσει την θετική του επίδραση. Όλο το παραπάνω κείμενο προέρχεται από το έντυπο το οποίο περιέχετε εντός της συσκευασίας αυτού του προϊόντος.

φάρμακο για το κρυολόγημα

   

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

IBANK Eurobank δωρεών στο ipy.gr GR7802606840000530104411908

4 σκέψεις σχετικά με το “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ

  • I blog frequently and I truly appreciate your content. The article has truly peaked my interest. Kikelia Rice Olpe

  • Wonderful article! We will be linking to this particularly great post on our site. Keep up the great writing. Elisa Fredrick Hernardo

  • Everything is very open with a very clear description of the challenges. It was really informative. Your site is very useful. Thank you for sharing. Gusta Haven Kaltman

  • Everything is very open with a clear clarification of the issues. It was really informative. Your site is extremely helpful. Thanks for sharing. Jackquelin Nicholas Martens

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.