26 Απριλίου 2024

www.ipy.gr

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Παιχνίδια

Πως παίζεται η 31;

Η 31 είναι ένα ευρύτατα διαδεδομένο παιχνίδι που παίζεται με τράπουλα, υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτού του παιχνιδιού, από τις οποίες θα σας μιλήσω για μία από αυτές.

Σκοπός στην 31

Ο σκοπός είναι να μην ξεπεράσουμε τους 31 πόντους.

Κανόνες

Κάθε φύλο της τράπουλας έχει όσους πόντους αναγράφει, δηλαδή αυτό που γράφει 5, είναι 5 πόντοι, το φύλλο με αριθμό 2, το ίδιο. Όλες οι φιγούρες μετρούν για 10 πόντους. Όταν ο παίχτης έχει έναν άσο δηλαδή το 1, το υπολογίζει όπως θέλει, είτε ως 1 πόντο, είτε ως 11 πόντους, όταν όμως ο παίχτης έχει δύο άσους, τότε ο ένας μετράει υποχρεωτικά για 11 πόντους  και ο άλλος για έναν πόντο, το ίδιο και ο τρίτος άσος, μετράει για έναν πόντο.      

Πως παίζεται

Η 31 παίζεται από δύο παίχτες και πάνω, μέχρι όσοι υπάρχουν στην παρέα. Ένας παίχτης αναλαμβάνει να ανακατέψει καλά την τράπουλα και την ακουμπάει πάνω στο τραπέζι, ο παίχτης από τα αριστερά του τραβάει ένα φύλλο, το ίδιο κάνουν στην συνέχεια όλοι οι παίχτες, όποιος παίχτης το κρίνει σκόπιμο σταματάει όποτε θέλει λέγοντας την λέξη πάσο, ενώ όποιος κρίνει ότι χρειάζεται περισσότερα φύλλα τα παίρνει με την σειρά του. Στο τέλος αφού πει και ο τελευταίος πάσο, ανακοινώνουν όλοι οι παίχτες το νούμερο που έχουν φτάσει, αυτός, οι αυτοί που κερδίζουν πρέπει να μετρήσουν τα φύλλα τους  μπροστά σε όλους.

Ποιος κερδίζει

Όποιος  παίχτης συγκεντρώσει 31 πόντους κερδίζει, όποιος παίχτης ξεπεράσει τους 31 πόντους καίγεται και χάνει, στην περίπτωση που δεν έχει συμπληρώσει κανένας 31 πόντους, κερδίζει αυτός που έχει τους περισσότερους πόντος από τους άλλους, δηλαδή 30 η 29 η 28 και πάει λέγοντας, σε περίπτωση ισοβαθμίας παίρνουν την νίκη οι παίχτες που έχουν ισοβαθμήσει, δηλαδή αν κερδίσουν δύο παίχτες, θεωρείται ότι έχει κάνει μία νίκη ο κάθε ένας.

Στοιχείο του παιχνιδιού

Για να γίνει πιο διασκεδαστικό το παιχνίδι ανάμεσα στους φίλους η την οικογένεια, παίζουμε 10 φορές 31, και όποιος κερδίσει τις περισσότερες φορές μπορεί να πάρει ένα έπαθλο που έχει προκαθορίσει η παρέα.  

Καλή σας διασκέδαση!   

Συγγραφή κειμένου ipy.gr

πως παίζετε η 31 με τράπουλα   

 

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

IBANK Eurobank δωρεών στο ipy.gr GR7802606840000530104411908

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *