Πως παίζεται η Αγωνία

 

Η Αγωνία παίζεται με τράπουλα, και είναι ένα παιχνίδι που προκαλεί πραγματικά αγωνία στους παίχτες χωρίς όμως να τους αγχώνει.

Παίζεται από δύο παίχτες και πάνω, ενώ μετά τους τέσσερις παίχτες χρειάζεται και δεύτερη τράπουλα.

Κανόνες παιχνιδιού

Ο παίχτης που έχει αναλάβει το μοίρασμα, μοιράζει σε όλους από επτά φύλλα.

Κάτω αφήνει ένα φύλλο και την υπόλοιπη τράπουλα την ακουμπάει δίπλα.

Οι παίχτες ρίχνουν ένα φύλλο τη φορά με βάση το χρώμα και το σχήμα, για παράδειγμα, αν κάτω βρίσκεται το 4 κούπα, ο παίχτης πρέπει να ρίξει ένα οποιοδήποτε φύλλο κούπα, μπορεί να ρίξει διαφορετικό χρώμα και σχήμα, νόμο αν ταυτίζεται με τον αριθμό, δηλαδή μόνο αν είναι 4, τρυφηλή, καρό, η μπαστούνι, και οι παίχτες συνεχίζουν πλέον με το νέο χρώμα και σχήμα,

Αν ο παίχτης δεν έχει κάποιο φύλλο να ρίξει, τότε τραβάει ένα φύλλο από την τράπουλα που βρίσκεται κάτω, αν και πάλι δεν έχει, τότε λέει πάσο, και συνεχίζει ο επόμενος παίχτης.

Στην περίπτωση που τα φύλλα της τράπουλας που τραβούν οι παίχτες τελειώσουν, (κάτι πολύ συνηθισμένο), τότε αφήνουμε το ένα φύλλο που είναι στο πάνω μέρος των φύλλων που έχουν μαζευτεί κάτω, παίρνουμε τα υπόλοιπα τα ανακατεύουμε και τα χρησιμοποιούμε πάλι.

Ο αριθμός 7. Όταν ο παίχτης ρίξει τον αριθμό 7 υποχρεούται να ρίξει ένα φύλο ακόμη του ίδιου χρώματος και σχήματος, δηλαδή το 7 δεν πέφτει ποτέ μόνο του. Ο παίχτης μπορεί να ρίξει το 7 και αμέσως άλλο 7 άλλου σχήματος και χρώματος, απλά μετά πρέπει να ακολουθεί κάποιος άλλος αριθμός.

Ο αριθμός 9. Ο παίχτης που θα ρίξει τον αριθμό 9, υποχρεώνει τον επόμενο παίχτη να πάρει ως ποινή δύο φύλλα, ο παίχτης που πίρε τα δύο φύλλα, αν δεν έχει να ρίξει, τραβάει εκ νέου φύλλο, αν και πάλι δεν έχει, λέει πάσο, και παίζει ο επόμενος.

Ποιος κερδίζει

Κερδίζει ο παίχτης που θα μείνει πρώτος χωρίς κανένα φύλλο στα χέρια του.

Εναλλακτικά εφόσον έχει συμφωνηθεί από την παρέα, και μετά από ένα σύνολο παρτίδων, νικητής μπορεί να είναι αυτός που έχει μαζέψει τους λιγότερους πόντους, δηλαδή στο τέλος κάθε παρτίδας, ο κάθε παίχτης προσθέτει τους αριθμούς που έχει μείνει με αυτούς στα χέρια, (οι φιγούρες μετρούν για 10 πόντους), το σύνολο κάθε φορά γράφεται σε ένα χαρτί κάτω από το όνομα του παίχτη, και στο τέλος του συνόλου των παιχνιδιών, προστίθενται οι αριθμοί, και όποιος έχει τους λιγότερους πόντους είναι ο νικητής, ανεξαρτήτως αν έμενε πρώτος χωρίς φύλλα κάποιος από τους παίχτες.

Αν έχετε απορίες μπορείτε να με ρωτήσετε κάνοντας ένα σχόλιο.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο, παρακαλώ δηλώστε ότι σας αρέσει, ευχαριστώ.

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Σας παρακινούμε να κάνετε κλικ πάνω στις διαφημίσεις μας, καθώς και να κοινοποιείτε τα δημοσιεύματα που θεωρείται αξιόλογα! ευχαριστούμε.