24 Απριλίου 2024

www.ipy.gr

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Παιχνίδια

Μαντεύω ποιος αριθμός σου έχει μείνει!

Ένα παιχνίδι για παιδιά, που με απλά μαθηματικά θα κάνουν τους φίλους τους να νομίσουν ότι είναι διάνοιες, χωρίς να αποκλείεται να είναι βέβαια.

Θα βρω πόσα καρύδια σου έμειναν… 6+6=12+8=20-10=10-6=4

Το παιχνίδι παίζεται ως εξής:

Λέει το πρώτο παιδί στο δεύτερο, πάρε όσα καρύδια θέλεις  από 1 μέχρι 10 χωρίς να μου πεις πόσα πείρες, το δεύτερο παιδί παίρνει ας πούμε 6 καρύδια χωρίς να το πει, τότε του λέει το πρώτο παιδί, δανείσου από τον αδελφό σου άλλα τόσα καρύδια και πρόσθεσα τα, τώρα το δεύτερο παιδί έχει 12, του λέει το πρώτο παιδί, σου δίνω εγώ άλλα 8 καρύδια, τώρα το δεύτερο παιδί έχει 20, το πρώτο παιδί λέει στο δεύτερο, τώρα χάρισε τα μισά καρύδια σε ένα φτωχό, τώρα έχουν μείνει  στο δεύτερο παιδί 10 καρύδια, το πρώτο παιδί λέει στο δεύτερο, επίστρεψε στον αδελφό σου αυτά που είχες δανειστεί, το παιχνίδι τελειώνει με το πρώτο παιδί να λέει στο δεύτερο παιδί πως του έχουν μείνει 4 καρύδια, μαντεύοντας σωστά πόσα καρύδια του έχουν μείνει.

Η εξήγηση 

Το μυστικό είναι στον αριθμό που λέει το πρώτο παιδί στο δεύτερο να προσθέσει, αυτός μπορεί να είναι το 2, το 4, το 6, το 8 και το10, ό,τι αριθμό πει το πρώτο παιδί, πάντα στο τέλος θα έχουν μείνει τα μισά αυτού του αριθμού. Οπότε αν εσύ πεις ας πούμε το 4, θα έχουν μείνει στο τέλος τα 2.

Καλές μαντεψιές εκ του ασφαλούς! 

Συγγραφή κειμένου ipy.gr

  

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

IBANK Eurobank δωρεών στο ipy.gr GR7802606840000530104411908

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *