Ψήστε κάστανα

 

Ψήστε κάστανα

Ανέκαθεν ορεγόμουν τα κάστανα, τα οποία βλέπω σαν μικρούς πολύτιμους λίθους που τρώγονται. Πάντα με θυμάμαι να τρώγω κάστανα ψημένα στην λαμαρίνα της ξυλόσομπας. Και έτσι αποφάσισα να σας γράψω δύο λόγια, και να σαν δείξω ένα υποτυπώδες αλλά κατατοπιστικό βίντεο σχετικό. Παίρνουμε τα πολυαγαπημένα μας κάστανα, υπολογίζουμε πόσα θα καταναλώσουμε και τους αφαιρούμε ένα μικρό κομμάτι φλοιού ίσα να φανεί η ψίχα από το πλάι, αυτό το κάνουμε γιατί διαφορετικά το κάστανο θα εκραγεί πάνω στην σόμπα μας και θα το ψάχνουμε στον γύρο χώρο, ενώ θα έχει υποστεί σοβαρή ζημιά. Μετά βάζουμε τα κάστανα να ακουμπήσουν πάνω στην λαμαρίνα με την φουσκωτή τους μεριά, αυτό το κάνουμε γιατί μόλις ψηθούν από την μία μεριά και πρέπει να τα γυρίσουμε από την άλλη, αυτό γίνετε με δύο κινήσεις των δακτύλων μας χωρίς να κινδυνεύσουμε να καούμε, όταν έχουν ψηθεί και από την άλλη μεριά, τα βγάζουμε από την φωτιά, τα χαρακτηριστικά των ψημένων καστάνων είναι δύο μαυριλάδια ένα από κάθε πλευρά και βεβαίως στα περισσότερα να έχει ανοίξει το εξωτερικό φλούδι τους και να φαίνεται η ψίχα.

Τα καλύτερα κάστανα κατά την γνώμη μου είναι τα Χανιώτικα, γιατί είναι πολύ νόστιμα, γιατί είναι ποιο μικρά και ψήνονται γρηγορότερα και ομοιόμορφα, ξεφλουδίζουν ευκολότερα και έχουν όμορφη εξωτερική υφή.     

Καλή επιτυχία!

 

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Σας παρακινούμε να κάνετε κλικ πάνω στις διαφημίσεις μας, καθώς και να κοινοποιείτε τα δημοσιεύματα που θεωρείται αξιόλογα! ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *