Χοιρινό κοκκινιστό

Το χοιρινό κρέας για πολλούς ανθρώπους, ίσως για τους περισσότερους, είναι το πιο νόστιμο και γευστικό κρέας. Ψήνεται με πολλούς τρόπους και με πολλούς συνδυασμούς τροφών. Το χοιρινό κρέας είναι επίσης γνωστό ότι είναι και αφροδισιακό, δεν είναι άλλωστε τυχαία η παγκόσμια ημέρα μπριζόλας και πεολειχίας.

Δεν θα σας μιλήσω όμως για το χοιρινό κρέας σε αυτό το άρθρο, αλλά για το πως να φτιάξετε θαυμάσιο κοκκινιστό χοιρινό!

Υλικά

1 κιλό χοιρινό μόνο ψαχνή (ΌΧΙ λίπος) κομμένο σε μικρές μπούκες

3 ντομάτες μεσαίου μεγέθους

1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

1 κουταλιά πελτέ

αλάτι

Τρόπος παρασκευής του φαγητού

Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη, ρίχνουμε τον χυμό τους στο τσικάλι και προσθέτουμε λίγο αλάτι, αφού βράσουν για 3 λεπτά βάζουμε τον πελτέ, μετά από δύο λεπτά ρίχνουμε το κρέας, συμπληρώνουμε ένα ποτήρι νερό, λίγο αλάτι ακόμα και το αφήνουμε να ψηθεί σε φωτιά ούτε δυνατή ούτε χαμηλή, δεν σκεπάζουμε εντελώς το τσικάλι μας για να μην ξεχειλίσει.

Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ελάχιστα από μαγεριά σε μαγεριά με μέσο όρο περίπου τα 50 με 60 λεπτά, μετά την μισή ώρα ανακατεύουμε και παρακολουθούμε το φαγητό, να υπάρχει επαρκή ποσότητα σάλτσας ούτως ώστε να μην τσικνώσει, (δηλαδή να μην κολλήσει το κρέας στον πάτο του τσικαλιού και καεί), όταν έχει κατέβει αρκετά η σάλτσα που ψήνετε το φαγητό το δοκιμάζουμε και ανάλογα πράττουμε, δηλαδή προσθέτουμε λίγο νερό η αλάτι για να ψηθεί λίγο ακόμα.

Όταν ψηθεί το κρέας κλείνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τσικάλι με το καπάκι εντελώς και το αφήνουμε να μαρουβίσει για τουλάχιστον μισή ώρα, ουσιαστικά είναι ο χρόνος ωρίμανσης του φαγητού μας.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά εύκολο, νόστιμο, και θρεπτικό φαγητό. Επίσης ακριβώς την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για το κοκκινιστό μοσχαράκι. 

Καλή σας επιτυχία.

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Σας παρακινούμε να κάνετε κλικ πάνω στις διαφημίσεις μας, καθώς και να κοινοποιείτε τα δημοσιεύματα που θεωρείται αξιόλογα! ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *