Εξακολουθούν οι ψυχές να εμφανίζονται ως πεταλούδες;

Εξακολουθούν οι ψυχές να εμφανίζονται ως πεταλούδες;

Χθες το Σάββατο 3-11-2012, αποφάσισα να πάω να κλαδέψω μερικές ελιές που έχω κοντά στις Αρχάνες, βλέπετε τώρα τα ξύλα είναι πολύτιμη καύσιμη ίλη όπως λίγο παλιότερα, η τελευταία φορά που είχαν κλαδευτεί αυτές οι ελιές ήταν ακόμα ο πατέρας μου εν ζωή, αυτός τις φρόντιζε τόσο ώστε να του αποδίδουν τα μέγιστα σε λάδι, από το 2007 όμως που κατάπεσε και το 2008 που πέθανε οι ελιές δεν ξανά έκαναν καρπό, η έκαναν τόσο λίγο που δεν άξιζε τον κόπο να τις μαζέψεις.

Τώρα λοιπόν πήγα και άρχισα να τις κλαδεύω και να την ξεχερσώνω, δηλαδή έκανα αυτό που θα έκανε και εκείνος, ήταν η χαρά του να τις περιποιείται και να τις προσφωνεί κούκλες, είχα φορέσει το καπέλο μου γιατί είχε έντονο ήλιο και ξαφνικά έρχεται μια πεταλούδα και κάθετε ακριβός μπροστά στο κεραμίδι του καπέλου μου από την από κάτω μεριά, τόσο ώστε να μπορώ να εστιάσω και να την δω άνετα, έμεινε εκεί τρία τέσσερα δευτερόλεπτα και έφυγε.

Τότε μου ήρθε στο νου ο μακαρίτης ο Γιάννης Σακελαράκης, τον οποίο είχα ακούσει σε μία τηλεοπτική του συνέντευξη, να λέει ότι στην αρχαία Ελλάδα οι πεταλούδες συμβόλιζαν τις ψυχές, και είχε αναφέρει μάλιστα και ένα γεγονός, τότε που έκανε ανασκαφές στις Αρχάνες ξέθαψε μερικά ανθρώπινα κόκαλα, τα οποία τοποθέτησε σε μία άκρη, μετά από λίγο είδαν ότι πάνω στα κόκαλα είχαν καθίσει πεταλούδες.

Φυσικά δεν πιστεύω ότι οι ψυχές γίνονται πεταλούδες, ίσως παρατηρούμε και ερμηνεύουμε τα γεγονότα με κριτήρια που θα μας οδηγήσουν σε προδιαγεγραμμένα και αρεστά συμπεράσματα, και ίσως αυτό να οφείλετε στην συνέχεια αυτού του λαού.

 

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Σας παρακινούμε να κάνετε κλικ πάνω στις διαφημίσεις μας, καθώς και να κοινοποιείτε τα δημοσιεύματα που θεωρείται αξιόλογα! ευχαριστούμε. IBANK Eurobank δωρεών στο ipy.gr GR7802606840000530104411908

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλώς ορίσατε στην ipy.gr. 

Καλή σας περιήγηση!!!