Δροσερά φασόλια με πατάτες

Πρόκειται για ένα καλοκαιρινό κατά βάση φαγητό, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία νόστιμο και σχετικά ελαφρύ.

Η συνταγή αυτή που θα διαβάσετε παρακάτω είναι ίσως η πιο απλή εύκολη και προσιτή σε όλους ανεξάρτητα από τις μαγειρικές επιδόσεις. 

Υλικά

Μισό κιλό δροσερά φασόλια ποικιλίας Αϊχέ.

Τρις πατάτες μετρίου μεγέθους.

Ένα νεροπότηρο ελαιόλαδο.

Δύο ώριμες ντομάτες μετρίου μεγέθους.

Μία κουταλιά πελτέ

Αλάτι.

Πως το φτιάχνουμε

Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες, ρίχνουμε τον χυμό τους μέσα στο τσικάλι, τον αφήνουμε να βράσει για τρία λεπτά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, μία κουταλιά πελτέ και αλάτι, μετά από αλλά τρία λεπτά ρίχνουμε τα φασόλια μαζί με λίγο νερό, αφού ψηθούν για 10-12 λεπτά προσθέτουμε και τις πατάτες που έχουμε κόψει σε μεγάλες μπουκιές, συμπληρώνουμε με νερό μέχρι σχεδόν να σκεπάσει το φαγητό μας, το αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά και το καπάκι όχι καλά κλεισμένο. Το φαγητό θα είναι έτοιμο σε 45 λεπτά περίπου, αλλά στην μισή ώρα κοιτάτε αν έχει επαρκεί ποσότητα νερού για να μην σας τσικνώσει, και το δοκιμάζετε για να δείτε αν θέλει επιπλέον αλάτι.

Φυσικά πρέπει να ξέρετε ότι εσείς, μπορείτε να διαφοροποιήσετε τα υλικά ως προς την ποσότητα και την ποικιλία τους, η συνταγή που σας περιγράφω είναι ο βασικός κορμός.  

Καλή σας επιτυχία!

Αν βρήκατε ενδιαφέρον τον άρθρο δηλώστε ότι σας αρέσει, ευχαριστώ. 

Κοινοποιήστε τη δημοσίευση
Facebook
YouTube
Twitter
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Μενέλαος Μαρκοδημητράκης

Σας παρακινούμε να κάνετε κλικ πάνω στις διαφημίσεις μας, καθώς και να κοινοποιείται τα δημοσιεύματα που θεωρείται αξιόλογα! ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κοινοποιήστε τη δημοσίευση!