Κοκκινιστό μοσχαράκι!
Πως φτιάχνεται το κοκκινιστό μοσχαράκι στο τσικάλι
Το μοσχάρι είναι ένα κρέας εξαιρετικά γευστικό και πολύ θρεπτικό, θεωρώ πως ο καλύτερος τρόπος να το ψήσουμε και να μας δώσει όλη του την νοστιμιά, είναι κοκκινιστό στο τσικάλι, παρακάτω θα σας πω αναλυτικά πως το ψήνουμε.
Πάμε στον χασάπη μας και του ζητάμε να μας κόψει ένα κιλό νεαρό μοσχάρι σε μέγεθος λουκουμιού, κατά την γνώμη μου να είναι απολύτως ψαχνή, εκτός και αν σας αρέσει το λίγο λοιπός, οπότε σας κόβει κομμάτια που έχουν λίγο επάνω τους, παίρνουμε τρις ντομάτες μεγάλες και αρκετά ώριμες, ένα μεγάλο κρεμμύδι, ένα ποτήρι του νερού ελαιόλαδο.
Παίρνουμε ένα βαθύ και μεγάλο τσικάλι, βάζουμε μέσα το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί, αμέσως μετά ρίχνουμε το μοσχαράκι μας και το τσιγαρίζουμε για τρία λεπτά, ύστερα το τριμμένο κρεμμύδι μαζί με τις τρις ντομάτες αφού πρώτα τις έχουμε τρίψει και έχουν γίνει πολτός, προσθέτουμε με τα τρία μας δάχτυλα λίγο αλάτι και μία κουταλιά μπελτέ ντομάτας, τα ανακατεύουμε, απαραίτητα είναι και δύο ποτήρια νερό σαν αυτό που βάλαμε το ελαιόλαδο να σκεπαστεί το κρέας, σκεπάζουμε το τσικάλι με το καπάκι όχι εντελώς, το φαγητό ανάλογα με την ηλικία του μοσχαριού που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, θα ψηθεί πιο γρήγορα η πιο αργά, πάντως όχι κάτω από μία ώρα σε σχετικά σιγανή φωτιά, ελέγχουμε συχνά το τσικάλι για να έχει την απαραίτητη ποσότητα νερού για να μην τσικνώσει το φαγητό και προσθέτουμε σίγουρα μία η δύο φορές, μετά τα 40 λεπτά δοκιμάζουμε το μοσχαράκι, όταν καταλάβουμε ότι θέλει λίγο ακόμα για να ψηθεί, το ανακατεύουμε πιο συχνά για να μην κολλήσει, ενώ πρέπει να προσέξουμε η σάλτσα στο τέλος να μην είναι αραιή, αλλά σχετικά πηχτή και δεμένη με το μοσχαράκι.
Καλή σας επιτυχία!