Κοκκινιστό μοσχαράκι!

 
Πως φτιάχνεται το κοκκινιστό μοσχαράκι στο τσικάλι
 
Το μοσχάρι είναι ένα κρέας εξαιρετικά γευστικό και πολύ θρεπτικό, θεωρώ πως ο καλύτερος τρόπος να το ψήσουμε και να μας δώσει όλη του την νοστιμιά, είναι κοκκινιστό στο τσικάλι, παρακάτω θα σας πω αναλυτικά πως το ψήνουμε, ενώ μπορείτε να δείτε και το βίντεο που είναι απολύτως κατατοπιστικό.
 
Πάμε στον χασάπη μας και του ζητάμε να μας κόψει ένα κιλό η και παραπάνω, νεαρό μοσχάρι σε μέγεθος λουκουμιού, κατά την γνώμη μου να είναι απολύτως ψαχνή, εκτός και αν σας αρέσει το λίγο λοιπός οπότε σας κόβει κομμάτια που έχουν λίγο επάνω τους, παίρνουμε τρις ντομάτες μεγάλες και αρκετά ώριμες, ένα μεγάλο κρεμμύδι, ένα ποτήρι του νερού ελαιόλαδο.
 
Παίρνουμε ένα βαθύ και μεγάλο τσικάλι, βάζουμε μέσα το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί, αμέσως μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι, σε λίγα λεπτά το κρεμμύδι έχει γίνει σκούρο κόκκινο, τότε ρίχνουμε τις τρις ντομάτες αφού πρώτα τις έχουμε τρίψει και έχουν γίνει πολτός, προσθέτουμε με τα τρία μας δάχτυλα λίγο αλάτι, και μία κουταλιά μπελτέ ντομάτας, και τα ανακατεύουμε, απαραίτητα είναι και δύο ποτήρια νερό σαν αυτό που βάλαμε το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το τσικάλι με το καπάκι όχι εντελώς, το φαγητό ανάλογα με την ηλικία του μοσχαριού που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, θα ψηθεί πιο γρήγορα η πιο αργά, πάντως όχι κάτω από μία ώρα, ελέγχουμε συχνά το τσικάλι για να έχει την απαραίτητη ποσότητα νερού για να μην τσικνώσει το φαγητό και προσθέτουμε σίγουρα μία οι δύο φορές, μετά τα 40 λεπτά δοκιμάζουμε το μοσχαράκι, όταν καταλάβουμε ότι θέλει λίγο ακόμα για να ψηθεί, το ανακατεύουμε πιο συχνά για να μην κολλήσει, ενώ πρέπει να προσέξουμε η σάλτσα στο τέλος να μην είναι αραιή, αλλά σχετικά πηχτή και δεμένη με το μοσχαράκι.
 
Αυτή είναι η πιο απλή συνταγή για το κοκκινιστό μοσχαράκι, δείτε το βίντεο

Κοινοποιήστε τη δημοσίευση
Facebook
YouTube
Twitter

Μενέλαος Μαρκοδημητράκης

Σας παρακινούμε να κάνετε κλικ πάνω στις διαφημίσεις μας, καθώς και να κοινοποιείται τα δημοσιεύματα που θεωρείται αξιόλογα! ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κοινοποιήστε τη δημοσίευση!