27 Απριλίου 2024

www.ipy.gr

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Εκκλησίες

Ο ναός της γεννήσεως στην Βηθλεέμ

Ο ναός της γεννήσεως του Χριστού στην Βηθλεέμ βίντεο και φώτο.

Ο ναός της γεννήσεως είναι ένα επιβλητικό κτιριακό συγκρότημα με μορφή φρουρίου, χαρακτηριστική είναι η είσοδος του ναού λόγο του μικρού της μεγέθους 1μ επί 50 πόντους, που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον εσωτερικό όγκο του ναού.
Στο υπόγειο κάτω από τον ναό βρίσκεται το σπήλαιο της γεννήσεως, είναι ένα από τα ιερά προσκυνήματα των Αγίων τόπων.
Δίπλα από τον ναό, υπάρχει ένα άλλο σπήλαιο με μορφή κατακόμβης, αυτό είναι το σπήλαιο των νηπίων, των παιδιών μέχρι 4 ετών που έσφαξε ο Ηρώδης προκειμένου να σκοτώσει ανάμεσα τους και τον Χριστό, καθώς ο Ηρώδης είχε ακούσει ότι γεννήθηκε κάποιος μεγάλος βασιλιάς και φοβήθηκε μην χάσει την εξουσία του, εκεί υπάρχουν οι τάφοι των παιδιών αλλά και τα οστά τους.

Η Βηθλεέμ σήμερα είναι μία πόλη που κατοικείται από μουσουλμανικό αραβικό πληθυσμό με ελάχιστους ντόπιους Άραβες Χριστιανούς, είναι πολύβοη πόλη με τις μουσουλμανικές προσευχές να διαπερνούν συχνά τον αέρα. Έχει μεγάλα ξενοδοχεία, καταστήματα κάθε είδους, ζαχαροπλαστεία με σιροπιαστά γλυκά. 

Το σπήλαιο της Γεννήσεως στην Βιθλεέμ

Κατεβαίνοντας από μία πέτρινη στενή σκάλα στο σπήλαιο, υπάρχουν πάντα προσκυνητές με ξεχωριστεί ευλάβεια, δεξιά υπάρχει μία κοιλότητα στον τοίχο στο επίπεδο του εδάφους, εκεί σκύβουν όλοι γονατιστοί και προσκυνούν κάνοντας τον σταυρό τους και λέγοντας προσευχές, λίγο πιο μπροστά από το σημείο της γέννησης του Χριστού απλώνετε ένας χώρος σαν μεγάλο κλειστό δωμάτιο, εκεί υπήρχαν άνθρωποι στο πάτωμα  οι οποίοι προσεύχονταν με δάκρυα βυθισμένοι στις προσευχές τους.       

        

 

 

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

IBANK Eurobank δωρεών στο ipy.gr GR7802606840000530104411908

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *