25 Φεβρουαρίου 2024

www.ipy.gr

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Μαγειρική

Χοιρινό κοκκινιστό

Το χοιρινό κρέας για πολλούς ανθρώπους, ίσως για τους περισσότερους, είναι το πιο νόστιμο και γευστικό. Ψήνεται με πολλούς τρόπους και με πολλούς συνδυασμούς τροφών. Το χοιρινό κρέας είναι επίσης γνωστό ότι είναι και αφροδισιακό, δεν είναι άλλωστε τυχαία η παγκόσμια ημέρα μπριζόλας και πεολειχίας.

Δεν θα σας μιλήσω όμως για το χοιρινό κρέας σε αυτό το άρθρο, αλλά για το πως να φτιάξετε θαυμάσιο κοκκινιστό χοιρινό!

Υλικά

1 κιλό χοιρινό μόνο ψαχνή (ΌΧΙ λίπος) κομμένο σε μικρές μπουκιές

3ις ντομάτες μεσαίου μεγέθους

1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

1 κουταλιά πελτέ

αλάτι

Τρόπος παρασκευής του φαγητού

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τσικάλι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τις χοιρινές μπουκιές και τις τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά, ίσα το κρέας να δέσει, δηλαδή να μαζέψει και να σφίξει, βάζουμε τις ντομάτες που  ήδη έχουμε τρίψει στον τρίφτη, προσθέτουμε μία κουταλιά πελτέ, νερό ίσα να σκεπαστεί το κρέας,  λίγο αλάτι και το αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά, δεν σκεπάζουμε εντελώς ποτέ το τσικάλι μας για να μην ξεχειλίσει.

Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ελάχιστα από μαγεριά σε μαγεριά, με μέσο όρο περίπου τα 50 με 60 λεπτά, μετά την μισή ώρα ανακατεύουμε και παρακολουθούμε το φαγητό, να υπάρχει επαρκή ποσότητα σάλτσας ούτως ώστε να μην τσικνώσει, (δηλαδή να μην κολλήσει το κρέας στον πάτο του τσικαλιού και καεί), όταν έχει κατέβει αρκετά η σάλτσα που ψήνετε το φαγητό, το δοκιμάζουμε και ανάλογα πράττουμε, δηλαδή προσθέτουμε λίγο νερό η αλάτι για να ψηθεί λίγο ακόμα.

Όταν ψηθεί το κρέας κλείνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τσικάλι με το καπάκι εντελώς και το αφήνουμε να μαρουβίσει για τουλάχιστον μισή ώρα, ουσιαστικά είναι ο χρόνος ωρίμανσης του φαγητού μας.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά εύκολο, νόστιμο, και θρεπτικό φαγητό. Επίσης ακριβώς την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για το κοκκινιστό μοσχαράκι. 

Καλή σας επιτυχία.

 

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

IBANK Eurobank δωρεών στο ipy.gr GR7802606840000530104411908

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *