18 Απριλίου 2024

www.ipy.gr

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Κάστρα

Τα κάστρα του Φόδελε

Τα κάστρα του Φόδελε

Στο Φόδελε υπάρχουν τρία όμορφα κάστρα τα οποία έχουν αφεθεί στο έλεος του χρόνου, έχουν πανοραμική θέα του χώρου και ανοικτό ορίζοντα προς την θάλασσα, καθώς όταν ήταν εν λειτουργία επόπτευαν την περιοχή για να την προστατευόσουν από τους επίδοξους κατακτητές.

Τα κάστρα αυτά στέκονται εκεί ερειπωμένα για να μας θυμίζουν το μεγαλείο μιας περασμένης εποχής, αλλά και την επιδεικτική αδιαφορία της σύγχρονης.

Τα γράφω αυτά γιατί σε μία χώρα που ο τουρισμός θα έπρεπε να είναι η βαριά βιομηχανία, όχι στα λόγια αλλά στα έργα, αφήνουμε ανεκμετάλλευτους τους πολιτιστικούς μας θησαυρούς.

Φανταστείτε αυτά τα κάστρα να τα ανακατασκευάσουν όσο γίνετε σεβόμενοι απολύτως την φυσιογνωμία τους και το περιβάλλον, να έφτιαχναν καλά μονοπάτια δηλαδή περιπατητικές διαδρομές, από και προς το Φόδελε.

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι πλίθος τουριστών και ντόπιων θα επισκέπτονταν τον χώρο για να θαυμάσουν τα κάστρα, το φυσικό κάλος της Κρήτης, την πανοραμική θέα προς τα Ταλέα όροι και το βόρειο κρητικό πέλαγος, αλλά και θα εκτιμούσαν δεόντως την τοπική γαστρονομία, αν προσθέσουμε ότι το Φόδελε λέγεται ότι είναι ο γενέθλιος τόπος του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, αλλά και με πλούσια βυζαντινή παράδοση με χαρακτηριστικό δείγμα τον περικαλλή ναό της Παναγίας, τότε έχουμε την συνταγή για να φτιάξουμε ένα προϊόν με τεράστια ζήτηση.

 

 

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

IBANK Eurobank δωρεών στο ipy.gr GR7802606840000530104411908

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *