19 Απριλίου 2024

www.ipy.gr

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Διάφορα Γεν/

Σταύρος Αρναουτάκης, ένα απίστευτο γεγονός

Σταύρος Αρναουτάκης, ένα απίστευτο γεγονός

Όταν ο Σταύρος εξελέγχει για πρώτη φορά Δήμαρχος Αρχανών, το 1989 η 90 δεν θυμάμαι, εγώ τότε ήμουν περίπου 15 ετών γυμνασιόπαιδο, είχα πάντα μια ανησυχία σχετικά με τα κοινά και για αυτό έχω περάσει από κάμποσους συλλόγους. Τότε λοιπόν το 1990, έγραψα σε δύο κόλες χαρτί τετραδίου, ορισμένες προτάσεις για την ανάπτυξη των Αρχανών, ήμουν όμως και χείριστος μαθητής, για αυτό το έγγραφο μου ήταν απολύτως ανορθόγραφο και με μεγάλα άσχημα γράμματα, (από τότε νομίζω πως έχω βελτιωθεί λίγο). Πήγα το έγγραφο με τις προτάσεις μου εγώ προσωπικά, εκείνος με άκουσε προσεκτικά και έπειτα εγώ έφυγα.
 
Η μοίρα όμως τα έφερε έτσι ώστε να μετακομίσω στο Ηράκλειο εμμέσως μετά, όταν λοιπόν το 1993 πήγα στο γραφείο του δήμου, για να κάνω αίτηση μεταδημότευσης στο Ηράκλειο, μπήκα στο γραφείο του Σταύρου για να μου υπογράψει, αφού κουβεντιάσαμε λίγο, έκανε κάτι που με εκπλήσσει ακόμα, άνοιξε το συρτάρι του γραφείου του, και από μέσα έβγαλε το έγγραφο που του είχα δώσει περίπου τρία χρόνια πριν. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι έγραφα, πάντως από αυτά που θυμάμαι αμυδρά, του έλεγα ότι πρέπει να καθαριστή το μονοπάτι προς την κορυφή του Γιούχτα, να αναδειχτούν οι αρχαιολογικοί χώροι, να πληρώνουν όλοι δημοτικό φόρο και άλλα.
 
Γράφω τώρα αυτό το γεγονός γιατί πραγματικά είναι άξιο περιέργειας, πως ένας Δήμαρχος έδωσε σημασία σε ένα ανορθόγραφο κείμενο ενός (κακού) μαθητή.
Οφείλω πολλά χρόνια μετά, να πω ευχαριστώ για την σημασία και την αξία που μου έδωσε ο κ Αρναουτάκης.  
 
Η φωτογραφία είναι πολύ πρόσφατη και μπαίνει μόνο για να υποστηρίξει το θέμα. Σταύρος Αρναουτάκης

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

IBANK Eurobank δωρεών στο ipy.gr GR7802606840000530104411908