Αρχανιώτικο πρωινό

Αρχανιώτικο πρωινό
 
Κάποτε μου δημιουργήθηκε η απορία να ρωτήσω τον πατέρα μου τι πρωινό έτρωγαν τότε στα χρόνια του, όταν ήταν νέος, τότε που αυτός με τα αδέλφια του καλλιεργούσαν τα αμπέλια, τα μποστάνια, και τις ελιές της οικογένειας τους, τότε που το πρωινό ξύπνημα γίνονταν από τους πετεινούς περίπου στις 4.30 τα ξημερώματα.
 
Στις Αρχάνες την περίοδο μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο κατά τις δεκαετίες του 50 και του 60, το πολύ πρωινό ξύπνημα ήταν απόλυτη ανάγκη, γιατί έπρεπε να ταϊστούν τα ζώα, να ετοιμαστούν για την δουλειά, να φάνε καλό πρωινό οι άνθρωποι και να φύγουν για τα χωράφια τους, που πολλές φορές απείχαν 1 ώρα δρόμο ίσως και παραπάνω.
Μια καλή διατροφική βάση λοιπόν το πρωί αρκούσε σχεδόν για όλη την ημέρα, βέβαια κάτι έτρωγαν στα χωράφια, αλλά θα αναφερθώ σε αυτό σε άλλο κείμενο μου, δύο ήταν τα πιο συνηθισμένα πρωινά, αυγά τηγανιτά μάτια, αλλά κυρίως τηγανίτες, ναι τηγανίτες με μέλι ζάχαρη αλλά κυρίως με πετιμέζι, τηγανίτους μου έλεγε ο πατέρας μου τρώγαμε και ξεκινούσαμε για τα χωράφια μας πρωί πρωί. 
 

Μενέλαος Μαρκοδημητράκης

Σας παρακινούμε να κάνετε κλικ πάνω στις διαφημίσεις μας, καθώς και να κοινοποιείται τα δημοσιεύματα που θεωρείται αξιόλογα! ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *