25 Απριλίου 2024

www.ipy.gr

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Μαγειρική

Καλαμαράκια του κουτιού με πατάτες (συνταγή) 

Ένα νόστιμο υγιεινό και νηστήσιμο φαγητό. Πως θα φτιάξετε καλαμαράκια με πατάτες στο τσικάλι.  

Στην ουσία το φαγητό που θα περιγράψουμε, είναι κοκκινιστές πατάτες με καλαμαράκια του κουτιού. Νόστιμο φαγητό για αυτούς που τους αρέσει να βουτάνε στην σάλτσα μπόλικο ψωμί.

Υλικά

Μία μεγάλη καμωμένη ντομάτα.

Ένα μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι.

Μία κουταλιά πελτέ.

Λίγο αλάτι.

Τρις μεσαίου μεγέθους πατάτες.

Ένα κρασοπότηρο ελαιόλαδο περίπου. 

Ένα η δύο κουτιά καλαμαράκια.  

Πως το παρασκευάζουμε

Καθαρίζουμε τις πατάτες. Αφού τις ξεπλύνουμε, τις κόβουμε σε μέγεθος μεγάλου λουκουμιού.

Τρίβουμε την μεγάλη ντομάτα μέσα σε μία λεκάνη. Συνεχίζουμε τρίβοντας εκεί μέσα και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, όσο πιάνουν τα τρία δάκτυλα μας και μία κουταλιά της σούπας πελτέ. Αδειάζουμε την λεκάνη μέσα στο τσικάλι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ένα ποτήρι νερό. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας όχι στη μέγιστη θερμοκρασία, αλλά στην αμέσως πιο χαμηλή. Ψήνουμε την σάλτσα για 3 έως 4 λεπτά.   

Έπειτα από τα 3 έως 4 λεπτά βρασμού της σάλτσας, προσθέτουμε τις πατάτες αφού τις έχουμε αλατίσει πρώτα με αλάτι όσο πιάνουν τα τρία δάχτυλα μας. Προσθέτουμε λίγο νερό, τόσο ώστε οι πατάτες ίσα-ίσα να καλύπτονται από την σάλτσα.

Μετά από βράσιμο15 λεπτών και αφού τις έχουμε ανακατέψει δύο φορές, προσθέτουμε τα καλαμαράκια έχοντας αφαιρέσει την άλμη που περιέχει το κουτί τους. Προσθέτουμε νερό αρκετό για να κολυμπάνε μέσα στην σάλτσα που θα ψηθούν. Τα αφήνουμε να ψηθούν για ακόμη 5 λεπτά. 

Στα 20 λεπτά ψησίματος κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, τραβάμε από πάνω το τσικάλι και αφήνουμε το φαγητό να μαρουβίσει για 30 λεπτά, δηλαδή το αφήνουμε χωρίς καθόλου φωτιά με κλειστό το καπάκι, έτσι το φαγητό μας, παίρνει χρώμα και γεύση.   

Το φαγητό σας είναι έτοιμο με μία θεσπέσια μυρωδιά μαγειρεμένου φαγητού να έχει γεμίσει την κουζίνα σας. Τα κοκκινιστά καλαμαράκια με πατάτες απαιτούν φρέσκο καλό ψωμί χωριάτικο και για τους μερακλήδες ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Καλή σας επιτυχία!

      

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

IBANK Eurobank δωρεών στο ipy.gr GR7802606840000530104411908

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *