19 Απριλίου 2024

www.ipy.gr

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Θεατρικές παραστάσεις

Έργο «ΤΙΤΑ – ΛΟΥ» της Catherine Anne

 

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της παράστασης «Πανώρια» με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, ο Μάνος Βαβαδάκης επιστρέφει στο Ηράκλειο, καλεσμένος της Big Mouth co, για να σκηνοθετήσει τις ηθοποιούς Ιωάννα Σταμούλη και Σοφία Δερμιτζάκη σε ένα έργο σταθμό της γαλλικής δραματουργίας.

Περιγραφή

Στο έργο «ΤΙΤΑ – ΛΟΥ», της Catherine Anne, δύο αδελφές, η Τίτα και η τυφλή Λου, βρίσκουν ένα γράμμα του πατέρα τους, όπου τις παροτρύνει να εγκαταλείψουν τα πάντα και να ταξιδέψουν στη Σικελία, αναζητώντας θεραπεία για τις πληγές τους. Ενώ αρχικά πιστεύουν πως πρόκειται για κάποια θεραπεία για την Λου, γρήγορα το ταξίδι τους μετατρέπεται σε μια πορεία αυτογνωσίας, όπου το ασυνείδητο μάχεται την λογική.

Ο έρωτας, που γνωρίζουν πρώτη φορά και οι δύο, θα επανακαθορίσει τη σχέση τους, δίνοντας στην αγάπη τους βαθύτερο νόημα.

Ποια βρίσκεται στο σκοτάδι και ποια βλέπει καθαρά το φως;

Το έργο της Catherine Anne, «ΤΙΤΑ – ΛΟΥ», σε μετάφραση Νικηφόρου Παπανδρέου, παρουσιάστηκε για πέντε μόνο παραστάσεις, 10 – 13 Φεβρουάριου 2023, στη Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου. Μια παράσταση που τολμά στις μέρες μας να επαναπροσεγγίσει το ζήτημα της γυναικείας αλληλεγγύης,

Συντελεστές

Μετάφραση: Νικηφόρος Παπανδρέου

Σκηνοθεσία: Μάνος Βαβαδάκης

Σκηνικά: Ιωάννα Τσιγγένη

Video: Μαρία Παπαδάκη

Σχεδιασμός αφίσας & προγράμματος : Νικολέττα Βασιλάκη

Επιμέλεια φωτισμών: Αντώνης Αλεξάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Βρισιμιτζάκη

Φωτογραφίες: Μάνος Πολιτάκης

Με την Ιωάννα Σταμούλη και Σοφία Δερμιτζάκη

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

IBANK Eurobank δωρεών στο ipy.gr GR7802606840000530104411908

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *