27 Απριλίου 2024

www.ipy.gr

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Θεατρικές παραστάσεις

Θεατρική παράσταση στο Βενεράτο Η Μαντάμ Σουσού

Η Μαντάμ Σουσού στο Βενεράτο

Ξέρετε, κάποια πράγματα μοιάζουν απλά και εύκολα, εντάξει θα πει κάποιος, σε ένα χωριό έπαιξαν μία παράσταση, ε και τι;, θα μπορούσε να είναι έτσι, αλλά ευτυχώς δεν είναι.

Σε ένα χωριό 20 χιλιόμετρα νότια από την πόλη του Ηρακλείου, εδώ και λίγα χρόνια παρατηρείται μια πολιτιστική άνθηση θα την έλεγα, έχουν συνασπιστεί αρκετοί κάτοικοι του χωριού μέσα από τον πολιτιστικό τους σύλλογο, μέσα από αυτόν δρουν, δρουν μαζί οργανωμένα βάζοντας ο κάθε ένας τους ότι πιο θετικό έχει, είτε λέγεται αυτό γνώση, χρόνος, εμπειρία, όρεξη, και άλλα.

Γέννημα αυτής της συνεργασίας της διάθεσης για προσφορά και πολιτιστικές δράσεις, είναι και αυτή η εξαιρετική θεατρική παράσταση που ανέβασε.

Το πιο εντυπωσιακό μέρος αυτής της τόσο επιτυχημένης από κάθε άποψη κίνησης πολιτισμού, ήταν να βλέπεις ανθρώπους αυτό που λέμε της διπλανής πόρτας, που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα μπορούσαν να παίξουν τόσο τέλεια σε ένα ρόλο, να τους απολαμβάνεις βλέποντας στο πρόσωπο τους φτασμένους ηθοποιούς, οι οποίοι να σε γοητεύουν με την μεταμόρφωση τους στον ρόλο που είχαν υιοθετήσει, που είχαν γίνει ένα με αυτόν.

Και τις τρις βραδιές που παίχτηκε η παράσταση ο κόσμος αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο, όχι μόνο γιατί δεν υπήρχε εισιτήριο, αλλά γιατί μαθεύονταν πως κάτι πάρα πολύ καλό γίνεται.

Οι παραστάσεις έλαβαν χώρα στο ισόγειο του γυμνασίου του Βενεράτου που παραχωρήθηκε στον σύλλογο, και αυτός το μετέτρεψε σε ένα πλήρως οργανωμένο θεατρικό εργαστήριο με θέσεις για 150 άτομα.

Οι παραστάσεις ήταν τρις, την παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, και την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015.

Οι συντελεστές της παράστασης ήταν οι παρακάτω

Η θεατρική παράσταση είναι σε σκηνοθεσία της Δήμητρας Παπαδάκη, την καλλιτεχνική επιμέλεια και τα σκηνικά ανέλαβε ο Γιώργος Μανουσάκης, τον ήχο ο Αντώνης Αλεξάκης. Παίζουν οι : Χριστίνα Μαραγκάκη (Σοφούλα), Κλειώ Πατεδάκη (Κυρά -Κατίνα) , Αποστόλης Παπαδάκης (Παναγιωτάκης), Ευθύμης Ανδρώνης (Τζων, Κοκός), Κατερίνα Παπαζή( Μαντάμ Σουσού) , Χάρης Κοζωρόνης (Ταχυδρόμος, Ζώρζ), Βαγγέλης Μαραγκάκης (Αντώνης Σταθόπουλος) , Στέλιος Ξενάκης (Μηνάς Καντακουζηνός), Μάνος Μαστραντωνάκης (Σωφέρ, Αρχαιολόγος), Σπύρος Σφακιανάκης (Λεό), Μαρία Αθανασάκη (Καμαριέρα), Χάρης Σπινθάκης (μάγειρας), Γιώργος Πανταζής (Τεό), Κατερίνα Μουλακάκη (Κιτσομήτρου), Χαρούλα  Αθανασάκη (Ζαφειρίου), Κατερίνα Τσίγκα (Αλεπούδη), Νίκος Ποτηράκης (Κύριος Ποτηρόπουλος).

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΏ  

Αν βρήκατε ενδιαφέρον το δημοσίευμα δηλώστε ότι σας αρέσει, ευχαριστώ. 

 

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

IBANK Eurobank δωρεών στο ipy.gr GR7802606840000530104411908

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *