Μεγάλη καθίζηση σε δρόμο της Φορτέτσας

Η έντονη και συνεχόμενη βροχή το διήμερο 9 και 10 Νοεμβρίου 2020 στο Ηράκλειο, είχε ως αποτέλεσμα εκτός από τις μικρές κατολισθήσεις στα πρανή, την μεγάλη κατολίσθηση στον παράδρομο της Παπαναστασίου, και την μεγάλη καθίζηση στην οδό Ναυαρίνου της Φορτέτσας.

Η Φορτέτσα είναι το ψηλότερο μέρος της πόλης του Ηρακλείου με υψόμετρο 170 μέτρα, η οδός Ναυαρίνου είναι η φυσική προέκταση του δυτικού μέρους του υψώματος στο οποίο εκτίνονταν το τουρκικό τοίχος, που κατασκευάστηκε για τις ανάγκες της πολιορκίας του Χάνδακα την περίοδο 1648-1669.

Σε αυτό το κομμάτι του δρόμου που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο εξώστης του Ηρακλείου, υποχώρησε το χώμα παρασύροντας και τον δρόμο, ενώ μικρόκατολισθήσεις έχουν συμβεί και στα απομεινάρια του τουρκικού τοίχους λίγο πιο πέρα.

Σίγουρα η αποκατάσταση του σημείου αυτού δεν θα είναι μία εύκολη υπόθεση, λόγο και της εμπλοκής της αρχαιολογίας αλλά και των ιδιοκτησιών. Ευχόμαστε να υπάρξει σύντομα αποκατάσταση του δρόμου αλλά και αξιοποίηση του συγκεκριμένου σημείου ως χώρου αναψυχής, καθώς από εκεί η θέα προς το Ηράκλειο και τον Ψηλορείτη είναι υπέροχη. 

 

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Σας παρακινούμε να κάνετε κλικ πάνω στις διαφημίσεις μας, καθώς και να κοινοποιείτε τα δημοσιεύματα που θεωρείται αξιόλογα! ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *