Φάρος ηλιοβασίλεμα και τα ρώσικα Γαύδου

Ο φάρος

Ένα από τα αξιοθέατα της Γαύδου είναι ο φάρος του νησιού. Λέγεται ότι είχε μία από τις μεγαλύτερες ακτίνες θέασης από τα πλοία στον κόσμο. Κατά την διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου βομβαρδίστηκε από τους Γερμανούς και έκτοτε δεν λειτούργησε ξανά ως φάρος. Γύρο στα 1980 ανακατασκευάστηκε και από τότε λειτουργεί ως μουσείο φωτογραφίας φάρων με την σχετική υποδομή για την παρουσία εκεί των επισκεπτών, όπως ενός καφενείου. Ο φάρος βρίσκεται σε υψόμετρο 365 μέτρων με πανοραμική θέα στο νότιο κρητικό πέλαγος.

Το ηλιοβασίλεμα

Φημησμένο είναι επίσης και το ηλιοβασίλεμα τη Γαύδου από τον φάρο, κάθε απόγευμα πλήθος τουριστών καταφθάνουν στον φάρο για να θαυμάσουν τον ήλιο να δύει.

Τα ρώσικα σπίτια

Στην Γαύδο διαμένουν μερικοί ρώσοι οι οποίοι έχουν φτιάξει ένα πολύ μικρό οικισμό, σε μεγάλο υψόμετρο και στην άκρη της πλάγιας απολαμβάνοντας την θαλάσσια αύρα. Πρόκειται για ισόγεια και υπόγεια σπίτια εφαρμόζοντας οικολογικές τεχνολογίες.

Κοινοποιήστε την δημοσίευση ευχαριστούμε

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Σας παρακινούμε να κάνετε κλικ πάνω στις διαφημίσεις μας, καθώς και να κοινοποιείτε τα δημοσιεύματα που θεωρείται αξιόλογα! ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *