24 Απριλίου 2024

www.ipy.gr

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Μουσεία

Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη

Μόλις 15 χιλιόμετρα νότια από την πόλη του Ηρακλείου, στο χωριό Μυρτιά, εκεί που οι δρόμοι του κρασιού συναντούν τον λόγο του Καζαντζάκη και το ήρεμο κρητικό τοπίο σμίγει με την αυθεντική φιλοξενία, λειτουργεί από το 1983 ένα μουσείο αφιερωμένο στον συγγραφέα του Ζορμπά και του Τελευταίου Πειρασμού.

Παρακολουθήστε το μοναδικό και ίσως ιστορικό βίντεο με φωτογραφίες προς την τελευταία κατοικία της συζύγου του Νίκου Καζαντζάκη, Ελένης Σαμίου Καζαντζάκη. 

Μέσα σ’έναν χώρο όπου εναλλάσσονται το φως και η σκιά επιφυλάσσεται στους επισκέπτες ένα γοητευτικό ταξίδι στον βίο και τους στοχασμούς του συγγραφέα, μέσα από τις επιστολές και τα ημερολόγιά του, προσωπικά αντικείμενα και ενθύμια των ταξιδιών του, δυσεύρετες φωτογραφίες, θεατρικό και οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και έργα τέχνης εμπνευσμένα από τον λογοτεχνικό του κόσμο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο με φωτογραφίες από την κηδεία της Ελένης Σαμίου-Καζαντζάκη, σύζυγο του Νίκου Καζαντζάκη, καθώς επίσης και φωτογραφίες από το μουσείο που αναφερόμαστε στο χωριό Μυρτιά-Βαρβάρους.

Αν βρήκατε ενδιαφέρουσα την δημοσίευση δηλώστε ότι σας αρέσει, ευχαριστώ.

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

IBANK Eurobank δωρεών στο ipy.gr GR7802606840000530104411908

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *