25 Απριλίου 2024

www.ipy.gr

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Θεατρικές παραστάσεις

Η αγάπη άργησε μια μέρα, Λιλής Ζωγράφου

Η επιτυχημένη θεατρική παράστασης, Η αγάπη άργησε μια μέρα.

Η αγάπη άργησε μια μέρα, της Λιλής Ζωγράφου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΛΑΘΙΑΝΑΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΝΟΣ ΜΑΝΙΑΣ

ΣΚΗΝΙΚΑ: ΜΑΝΟΣ ΜΑΝΙΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΩΡΓΟΣ ΠΛΑΤΑΚΗΣ

VIDEΟ STUDIO ΕΙΚΟΝΑ

ΗΧΗΤΙΚΑ ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΣ – ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΙΑΣ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ-ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΜΑΝΟΣ ΜΑΝΙΑΣ

ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ

ΑΣΠΑΣΙΑ-ΚΑΛΟΓΡΙΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΨΥΛΛΑΚΗ

ΕΡΙΦΥΛΗ-ΗΓΟΥΜΕΝΗ: ΕΛΠΙΔΑ ΚΟΝΤΟΣΙΩΖΙΟΥ ΑΦΗΓΗΤΗΣ-ΤΑΓΑΡΗΣ-ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑΣ-ΑΝΤ ΩΝΙΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΣ ΕΡΑΤΩ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΤΖΗΝ1ΚΟΑΑΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ: ΜΙΧΑΕΛΑ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ ΕΡΓΙΝΗ- ΑΜΑΛΙΑ-ΝΟΣΟΚΟΜΑ: ΒΟΥΛΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΝΙΝΟ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ-ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΠΩΡΓΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ

Η άδεια της αξιοποίησης του έργου δόθηκε από τα “Παιδικά χωριά S0S” στα οποία η Λιλή Ζωγράφου, έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα των βιβλίων της.

Η Λιλή Ζωγράφου γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 17 του Ιουνη 1922, όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Φοίτησε στο Λύκειο Κοραής και στο Κα­θολικό Γυμνάσιο των Ουρσουλίνων στη Νάξο. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής φυλακίστηκε για αντιστασιακή δράση ενώ ήταν έγκυος και γέννησε στη φυλακή. Μετά την απελευθέρωση εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Τη διετία 1953-1954 έζησε στο Παρίσι. Από τη θέση της δημοσιογράφου αντιτάχθηκε στη δικτατορία του Παπαδόπουλου.

Στη λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε το 1950 με τη συλλογή από νουβέλες «Αγάπη», γνωστή έγινε όμως εννιά χρόνια αργότερα με την έκδοση του βιβλίου της «Νίκος Καζαντζάκης, ένας τραγικός», μια απομυθοποιητική και ψυχανα­λυτική προσέγγιση της προσωπικότητας του κρητικού συγγραφέα.

«Άνθρωπος χειμαρρώδης, χωρίς ταμπού στη γλωσσική της συμπεριφορά, η Λιλή Ζωγράφου, τόσο στα βιβλία της, όσο και στην προσωπική της ζωή, αρνήθηκε τον πεσιμισμό και δήλωνε τρελά ερωτευμένη με τη ζωή. Έρωτας για εκεί­νην ήταν η αιωνιότητα. Παντρεύτηκε τρεις φορές, αλλά διάλεξε να ζει μοναχικά».

Έχουν εκδοθεί 24 βιβλία της μυθιστορήματα, νουβέλες, δοκίμια και θέατρο, με αλλεπάλληλες εκδόσεις. Το μυθιστόρημά της «Η αγάπη άργησε μια μέρα» διασκευάστηκε και προβλήθηκε από την ΕΤ-1.

Η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου ιδρύθηκε το 1983 και από τότε μέχρι και σήμερα βρίσκεται ανελλιπώς στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας. Έχει ανεβάσει 69 θεα­τρικά έργα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο το νησί μας αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελ­λάδας καθώς και στην Αμερική, Κύπρο και στη μακρινή Αυ­στραλία με το έργο “Ζορμπά μάθε με να χορεύω ”.Έχει λάβει πολλές φορές μέρος σε πανελλήνια φεστιβάλ θεάτρου και έχει βραβευτεί σε όλους τους τομείς (βραβείο ερμηνείας αντρικού – γυναικείου ρόλου, σκηνοθεσίας, μουσικής, σκηνικών, επιλογής έργου, καλύτερης παράστασης κ.α).

Ευχαριστώ πολύ τους υπευθύνους της παράστασης,γιατί μου επέτρεψαν να φωτογραφίσω την παράσταση τους, και έτσι μου έδωσαν την ευκαιρία να κάνω κάτι που μου αρέσει πολύ, δηλαδή να φωτογραφίζω και να παρουσιάζω στην συνέχεια αυτό που είδα. Η φωτογραφία είναι μια τέχνη που η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου τιμά, με τη μη απαγόρευση της φωτογράφισης στις θεατρικές παραστάσεις που ανεβάζει. 

Πρόκειται πραγματικά για μία παράσταση με έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

IBANK Eurobank δωρεών στο ipy.gr GR7802606840000530104411908

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *