Φτιάξτε σπιτικό γλυκό κουταλιού Κυδώνι 

 

Φτιάξτε σπιτικό γλυκό κουταλιού Κυδώνι 

Το γλυκό κυδώνι είναι ένα από τα ποιο εύκολα ως προς την παρασκευή του, αλλά και από τα ποιο γευστικά σπιτικά γλυκά κουταλιού.

  Πάμε να σας πω πως το φτιάχνω εγώ, αγοράζω τρία κυλά κυδώνια, τα καθαρίζω όπως τις πατάτες, μετά τα κόβω σε ροδέλες αφού έχω αφαιρέσει όλα τα σκληρά μέρη του φρούτου από το εσωτερικό του, ύστερα κόβω τις ροδέλες σε λεπτές μικρές λουρίδες όπως τις τηγανιτές πατάτες ψαράκια, όταν καθαρίζω τα κυδώνια έχω μία λεκάνη με νερό για να βάζω μέσα τα γυμνά κομμάτια, γιατί διαφορετικά σε λίγη ώρα θα έχουν μαυρίσει, αφού τα κόψω όλα, παίρνω μία κούπα η ένα μεγάλο ποτήρι, αυτό μου χρησιμεύει ως μεζούρα για να υπολογίσω πόση ζάχαρη θα βάλω, η δοσολογία είναι η εξής απλή, κάθε δύο ποτήρια γεμάτα με κυδώνι, ένα ποτήρι γεμάτο ζάχαρη.

Πάμε στο μαγείρεμα, παίρνουμε ένα μεγάλο τσικάλι, το γεμίζουμε νερό μέχρι την μέση, ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη που έχουμε υπολογίσει, και το βάζουμε στην εστία να ψήνετε, αφού βράσει για πάνω από μία ώρα και έχει γίνει σχεδόν σιρόπι, προσθέτουμε το κυδώνι μας, προσοχή δεν το σκεπάζουμε ποτέ κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, προσθέτουμε ίσως λίγο νερό ακόμη αν το κυδώνι υπερβαίνει κατά πολύ το σιρόπι, και το αφήνουμε να συνεχίσει το βράσιμο, το ανακατεύουμε κάθε 10 λεπτά, αυτό γίνετε για περίπου μία ώρα, αφού έχουμε χαμηλώσει την ένταση στην πυράκτωση της εστίας μας, τώρα προσέχουμε το κυδώνι μας να μην πολυψηθεί, για αυτό το δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι, ούτως ώστε όταν το βγάλουμε από την φωτιά, να έχει διατήρηση μέρος της σφριγηλότητας του.

Όταν το κυδώνι μας είναι έτοιμο και σιγοβράζει μέσα το σιρόπι του, το βγάζουμε από την φωτιά, το σκεπάζουμε με το καπάκι όχι όμως τελείως, και το αφήνουμε να κρυώσει μερικά λεπτά, ύστερα το σκεπάζουμε κανονικά και το αφήνουμε για μία ώρα να δέσει το γλυκό που λένε, όταν ανοίξουμε το καπάκι θα δούμε ότι το χρώμα του είναι αυτό που θέλουμε, από κόκκινο μέχρι βαθύ κόκκινο, το χρώμα διαφέρει ανάλογα με το σιρόπι που έχουμε ψήσει μέσα το κυδώνι, δεν υπάρχει προκαθορισμένη απόχρωση του κόκκινου που πρέπει να επιτύχετε, αρκεί να είναι σωστά ψημένο το κυδώνι ανάλογα με το γούστο σας, μετά που θα κρυώσει εντελώς μπορούμε να το βάλουμε στους γυάλινους βάζους, η ακόμα και σε μπολ.

Το διατηρούμε έξω από το ψυγείο για δύο τρις μίνες, η στο ψυγείο αν το θέλουμε κρύο και βέβαια για μεγαλύτερο διάστημα, να πω εδώ ότι τα τρία κυλά κυδώνι θα μας δώσει περίπου 1,5 κιλό γλυκό 

Το γλυκό κυδώνι καλύπτει άμεσα και πλήρως την ανάγκη μας για γλυκό, τρώγοντας μια μικρή ποσότητα, με μόνο ίσως μερικός ανθυγιεινό υλικό την ζάχαρη, αποφεύγοντας έτσι τα μύρια όσα άκρως βλαβερά για την υγείας μας που κρύβονται στα άλλα γλυκά.

 

Κοινοποιήστε τη δημοσίευση
Facebook
YouTube
Twitter

Μενέλαος Μαρκοδημητράκης

Σας παρακινούμε να κάνετε κλικ πάνω στις διαφημίσεις μας, καθώς και να κοινοποιείται τα δημοσιεύματα που θεωρείται αξιόλογα! ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κοινοποιήστε τη δημοσίευση!