Φτιάξτε χοχλιούς με ρύζι

 

Φτιάξτε χοχλιούς με ρύζι

Οι χοχλιοί είναι ένα εξαιρετικό έδεσμα, που συνδυάζεται εύκολα και με πολύ καλά αποτελέσματα με άλλες τροφές, όπως το ρύζι, σε αυτό το άρθρο θα σας περιγράψω πως να φτιάξετε χοχλιούς με ρύζι, ενώ μπορείτε να δείτε το βίντεο και να έχετε μια πιο σφαιρική εικόνα.

Τα σαλιγκάρια, όπως είναι ευρύτερα γνωστά, συνιστούν μία τροφή που καταναλώνεται κυρίως στην Κρήτη, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας μας, στην Κρήτη όμως τα λέμε χοχλιούς, έτσι θα τα αναφέρω με αυτή την ονομασία.

Για να ψήσουμε χοχλιούς με ρύζι χρειαζόμαστε.

Ένα κιλό χοχλιούς

500 γραμμάρια ρύζι

Ένα ποτήρι του νερού ελαιόλαδο

Και λίγο αλάτι

Πάμε να σας περιγράψω την διαδικασία.

Πέρνουμε τους χοχλιούς που έχουμε σακάσει, τους βάζουμε μέσα σε μία λεκάνη με νερό,

όταν τους βάλουμε στο νερό, μαλακώνει η τσίπα που έχουν φτιάξει στο στόμιο τους, καθώς και ότι υπάρχει πάνω στο κέλυφος τους, πιάνουμε έναν έναν χοχλιό και του αφαιρούμε με τα δάκτυλα μας την τσίπα, και με ένα μαχαιράκι ότι υπάρχει, αν υπάρχει κάτι, πάνω στο κέλυφος του.

Στο νερό τους βάζουμε για ακόμα δύο λόγους εκτός από το να τους καθαρίζουμε, για να είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι χοχλιοί μας είναι ζωντανοί, και για να βγουν λίγο  έξω από το καβούκι τους, έτσι όταν τους ψήσουμε, θα μπορούμε να τους βγάλουμε εύκολα με το πιρούνι.

Γεμίζουμε ένα τσικάλι με νερό μέχρι την μέση περίπου, βάζουμε τους χοχλιούς μέσα και τους αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά, ύστερα τους βγάζουμε από το τσικάλι, τους ξεπλένουμε καλά δύο με τρις φορές.

Αφού έχουμε πλύνει και το τσικάλι μας, ρίχνουμε μέσα ένα νεροπότηρο ελαιόλαδο, βάζουμε πάλι μέσα τους χοχλιούς να ψηθούν με το λάδι για περίπου 3 λεπτά, προσθέτουμε δύο μεγάλες κουταλιές πελτέ και λίγο αλάτι, ύστερα συμπληρώνουμε νερό και τους αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 35 λεπτά, παρακολουθούμε το νερό να είναι πάντα επαρκές.

Όταν έχουν συμπληρωθεί περίπου 35 λεπτά, προσθέτουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε και ρίχνουμε και άλλο νερό, σε λίγο το ρύζι, θα μας ζητήσει και άλλο νερό καθώς πίνει το προηγούμενο και φουσκώνει, το ανακατεύουμε συχνά για να μην μας τσικνώσει, το ρύζι ψήνετε στα 10-12 λεπτά περίπου, αφού το δοκιμάζουμε για να είμαστε σίγουροι, όταν έχει ψηθεί, το βγάζουμε από την φωτιά, το σκεπάζουμε, και το αφήνουμε για μισή ώρα να μαρουβίση, αμέσως μετά είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο φαγητό, το οποίο εδώ σας το περιγράφω στην πιο απλή του μορφή, εσείς μπορείτε να προσθέσετε χυμό από ντομάτα, μπαχαρικά, κρεμμύδι, η άλλα στοιχεία.

Καλή επιτυχεία σας εύχομαι!

 

Και μην ξεχάσετε, αν βρήκατε χρήσιμη αυτή την παρουσίαση, μπορείτε να δηλώσετε ότι σας αρέσει, να την κοινοποιήσετε, και να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μου ΕΔΏ

 

Κοινοποιήστε τη δημοσίευση
Facebook
YouTube
Twitter

Μενέλαος Μαρκοδημητράκης

Σας παρακινούμε να κάνετε κλικ πάνω στις διαφημίσεις μας, καθώς και να κοινοποιείται τα δημοσιεύματα που θεωρείται αξιόλογα! ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κοινοποιήστε τη δημοσίευση!