Φτιάξτε γλυκές κρέπες στο σπίτι

 

Φτιάξτε κρέπες στο σπίτι

ΥΛΙΚΆ

Ένα μεγάλο ποτήρι αλεύρι, ένα κουτί γάλα νουνού, δύο αυγά καλά χτυπημένα, μισό ποτήρι νερό.

Αυτά τα υλικά τα βάζουμε όλα μαζί σε μία λεκάνη, και τα ανακατεύουμε με συρμάτινη αναδευτήρα μέχρι ο χυλός να γίνει λείος, ΠΡΟΣΟΧΉ, τα αυγά τα χτυπάμε πρώτα και τα ρίχνουμε χτυπημένα για να ανακατέψουμε όλο μαζί το μείγμα.

Αφού φτιάξουμε το χυλό μας, δεν πειράζει αν δεν είναι τέλειος, αφήνουμε τον χυλό για μισή ώρα μέσα στην λεκάνη με μία πετσέτα σκεπασμένο, μετά ο χυλός μας είναι έτοιμος για να δημιουργήσουμε τις κρέπες μας.

Το ψήσιμο

Ανάβουμε την κραπιέρα να ζεσταθεί καλά, τοποθετούμε τον χυλό πάνω στην κρεπιέρα με την βοήθεια μίας βαθιάς κουτάλας, (της σούπας) αμέσως μετά απλώνουμε τον χυλό με το ξυλάκι που είναι σαν Ταφ, η πυρά της κρεπιέρας πρέπει να είναι περίπου στο 70% της δύναμης της, μόλις πήξει ο χυλός καθώς είναι απλωμένος, με μία σπάτουλα τον ανασηκώνουμε λίγο, εάν είναι αρκετά ψημένος, τότε τον πιάνουμε με τα χέρια μας και τον γυρίζουμε από την άλλη μεριά να ψηθεί, πολύ σύντομα ψήνεται και πάλι με τα χέρια μας παίρνουμε την κρέπα και την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πιάτο δίπλα, πριν κρυώσει δηλαδή αμέσως, αλείφουμε την μισή κρέπα με μερέντα η ότι άλλο θέλουμε εμείς, την διπλώνουμε και την τρώμε.

ΣΗΜΕΊΩΣΗ, αν κατά το ψήσιμο κάνει φουσκάλες η δεν έχει τέλεια υφή, μην σας ανησυχεί καθόλου, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, θα είναι νόστιμη η κρέπα σας.

Καλή σας επιτυχία! 

 

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Σας παρακινούμε να κάνετε κλικ πάνω στις διαφημίσεις μας, καθώς και να κοινοποιείτε τα δημοσιεύματα που θεωρείται αξιόλογα! ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *