Φτιάξτε κρέπες στο σπίτι

 

Φτιάξτε κρέπες στο σπίτι

ΥΛΙΚΆ

Ένα μεγάλο ποτήρι αλεύρι, ένα κουτί γάλα νουνού, δύο αυγά καλά χτυπημένα, μισό ποτήρι νερό, δύο κουταλιές ελαιόλαδο, τρία κουταλάκια ζάχαρη, μισό κουταλάκι αλάτι.

Αυτά τα υλικά τα βάζουμε όλα μαζί σε μία λεκάνη, και τα ανακατεύουμε με συρμάτινη αναδευτήρα μέχρι ο χυλός να γίνει λείος, ΠΡΟΣΟΧΉ, τα αυγά τα χτυπάμε πρώτα και τα ρίχνουμε χτυπημένα για να ανακατέψουμε όλο μαζί το μείγμα.

Νομίζω ότι πιο κατατοπιστικός από το βίντεο που έφτιαξα δεν μπορώ να γίνω, για αυτό σας συνιστώ να το δείτε.

Αφού φτιάξουμε το χυλό μας, δεν πειράζει αν δεν είναι τέλειος, αφήνουμε τον χυλό για μία ώρα μέσα στην λεκάνη με μία πετσέτα σκεπασμένο, μετά ο χυλός μας είναι έτοιμος για να δημιουργήσουμε τις κρέπες μας.

Το ψήσιμο

Ανάβουμε την κραπιέρα να ζεσταθεί καλά, τοποθετούμε τον χυλό πάνω στην κρεπιέρα με την βοήθεια μίας βαθιάς κουτάλας, (της σούπας) αμέσως μετά απλώνουμε τον χυλό με το ξυλάκι που είναι σαν Ταφ, η πυρά της κρεπιέρας πρέπει να είναι περίπου στο 70% της δύναμης της, μόλις πήξει ο χυλός καθώς είναι απλωμένος, με μία σπάτουλα τον ανασηκώνουμε λίγο, εάν είναι αρκετά ψημένος, τότε τον πιάνουμε με τα χέρια μας και τον γυρίζουμε από την άλλη μεριά να ψηθεί, πολύ σύντομα ψήνεται και πάλι με τα χέρια μας παίρνουμε την κρέπα και την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πιάτο δίπλα, πριν κρυώσει δηλαδή αμέσως, αλείφουμε την μισή κρέπα με μερέντα η ότι άλλο θέλουμε εμείς, την διπλώνουμε και την τρώμε.

ΣΗΜΕΊΩΣΗ, αν κατά το ψήσιμο κάνει φουσκάλες η δεν έχει τέλεια υφή, μην σας ανησυχεί καθόλου, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

Καλή σας επιτυχία! 

 

Κοινοποιήστε τη δημοσίευση
Facebook
YouTube
Twitter

Μενέλαος Μαρκοδημητράκης

Σας παρακινούμε να κάνετε κλικ πάνω στις διαφημίσεις μας, καθώς και να κοινοποιείται τα δημοσιεύματα που θεωρείται αξιόλογα! ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κοινοποιήστε τη δημοσίευση!