20 Απριλίου 2024

www.ipy.gr

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Διάφορα Γεν/

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Η μεγάλη και τρομοκρατική ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

 Πολλές φορές βλέπουμε τον ουρανό να συννεφιάζει και περιμένουμε να ξεσπάσει καταιγίδα κι όμως δεν πέφτει ούτε σταγόνα νερού. Σιγά-σιγά το σύννεφο απομακρύνεται και χάνεται. Άλλοτε πάλι ένα μικρό μαύρο συννεφάκι φαίνεται στον ουρανό κι ενώ νομίζεις ότι δεν θα βρέξει, ξαφνικά ξεσπάει μια καταιγίδα με κεραυνούς, χαλάζι και βροχή τέτοια που προκαλεί μεγάλες ζημιές στην παραγωγή, πλημμυρίζει δρόμους, σπίτια και πολλές φορές έχει και ανθρώπινα θύματα.

Οι μετεωρολόγοι υπολογίζουν ότι μπορεί ένα σύννεφο να φαίνεται ότι δεν έχει βροχή κι όμως το σύννεφο αυτό να έχει βάρος, από νερό, πολλούς τόνους. Υπολογίζουν ότι ένα σύννεφο μαύρο, καταιγίδας, ζυγίζει γύρω στους 50.000 τόνους.

 Πολλές φορές, ένα σύννεφο πέφτει τόσο χαμηλά και «σέρνεται» στη γη κι όμως δεν αφήνει ούτε μια σταγόνα νε­ρό. Στη Ρωσική Αρμενία υπάρχει μια λίμνη η Σεβάν που λόγω της ελλείψεως βροχής έχει αρχίσει εδώ και μερικά χρόνια να αποξηραίνεται, τόσο πολύ που οι αγρότες που έχουν τα αγροκτήματά τους γύρω από τη λίμνη να τα ε­γκαταλείπουν.

Η ανάγκη για βροχή έκανε τους Ρώσους μετεωρολόγους να βρουν τη μέθοδο της τεχνητής βροχής. Πράγμα που πέτυχαν και υπολογίζουν ότι μέσα σε λίγα χρόνια θα δώσουν στη λίμνη το αρχικό της νερό έτσι ώστε ν ’ αρχίσει πάλι η καλλιέργεια των γύρω αγροκτη­μάτων.

Τόσο οι Άγγλοι όσο και οι Αμερικάνοι μετεωρολόγοι συμφωνούν με τις ρωσικές θεωρίες για τεχνητή βροχή.

Ένα σύννεφο είναι δυνατόν να «εκραγεί» και να προκαλέσει έτσι μεγάλη νεροποντή. Κι αυτό συμβαίνει όταν οι άνω επιφάνειες ενός μεγάλου σύννεφου απορροφούν τις σταγόνες της βροχής με απότομες έλξεις προς τα πάνω πριν αυτές φτάσουν στη γη.

Όταν αυτή η απορρόφηση σταματήσει, απότομα η βροχή πέφτει μονομιάς και σ ’ ένα μέρος αντί να σκορπιστεί σε μια πιο μεγάλη έκταση.

Το φθινόπωρο του 1892, ένα μεγάλο μαύρο σύννεφο φάνηκε πάνω από τη Γαλλική πόλη Λυών χωρίς να πέσει ούτε μια σταγόνα νερού. Όταν όμως χτύπησε σε κάποιο λόφο, τότε άρχισαν να κυλούν από το λόφο καταρρακτώδη νερά που πλημμύρισαν την περιοχή και έθαψαν δυο μικρά χωριά.

Άλλη μια φορά ένα αγγλικό στρατιωτικό αεροπλάνο βρέθηκε μέσα σ’ ένα τεράστιο σύννεφο σε ύψος πολλών χιλιάδων μέτρων. Ξαφνικά ξέσπασε μια καταιγίδα με χοντρό χαλάζι. Οι πέντε άντρες του πληρώματος φοβήθηκαν ότι το αεροπλάνο τους θα κομματιαζό­ταν από το χαλάζι. Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο, ο πιλότος βρήκε τους τέσσερις συντρόφους του νεκρούς. Η καμπίνα του στ’ αερο­πλάνο είχε μεταβληθεί σ ’ ένα παγωμένο φέρετρο.

” Έχει παρατηρηθεί ότι μετά από μια μεγάλη μάχη, ξεσπάει βροχή, καθώς και ύστερα από ένα καταστρεπτικό σεισμό.

Αυτά τα φαινόμενα οι μετεωρολόγοι θέλουν να τα εκμεταλλευτούν. Μετά τη μεγάλη και ιστορική μάχη του Βατερλώ, έπεσε τέτοια βροχή που πλημμύρισε όλη την περιοχή όπως και στο με­γάλο σεισμό που έγινε στην Καλιφόρνια.

Υποστηρίζουν, λοιπόν, οι επιστήμονες, ότι αν σε μια περιοχή που είναι ξερή από αναβροχιές, δημιουργήσουν μια ψεύτικη μάχη με πολλούς κανονιοβολισμούς και γενικά με όλα τα πολεμικά μέσα, θα προκαλέσουν τεχνητή βροχή.

Πάλι χωρίς βροχή η γη δεν δίνει καρπούς ούτε σπαρτά, χωρίς βροχή τα ποτάμια δεν έχουν νερό γιατί χωρίς βροχή στερεύουν οι πηγές και η ζωή πάνω στη γη κινδυνεύει.

Η βροχή είναι η πιο μεγάλη δύναμη που υπάρχει στη γη.

Το παραπάνω κείμενο αντλήθηκε από έναν παλιό καζαμία αγνώστου έτους.

 

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

IBANK Eurobank δωρεών στο ipy.gr GR7802606840000530104411908

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *