24 Απριλίου 2024

www.ipy.gr

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Μάθε πως γίνεται

Φτιάξτε χάρτινες κατασκευές, σαΐτες και καραβάκια

Φτιάξτε χάρτινες κατασκευές, σαΐτες και καραβάκια
Από παιδί έμαθα να φτιάχνω σαΐτες, καραβάκια, χάρτινα ποτήρια και άλλα. Δεν θυμάμαι ούτε πως έμαθα ούτε πότε, σημασία έχει μόνο, ό,τι φτιάχνοντας, ας πούμε μία σαΐτα, περνούσα μερικές ευχάριστες στιγμές, μαζί με τους φίλους μου κάναμε αγώνες, ποιανού η σαΐτα θα πάει πιο μακρύα η θα μείνει περισσότερη ώρα στον αέρα. Για να είναι πιο όμορφες οι σαΐτες μας, τις ζωγραφίζαμε με μαρκαδόρους, φτιάχναμε μικρά έργα τέχνης που λίγα λεπτά μετά καταστρέφονταν πάνω στο παιχνίδι.
 
Τα χάρτινα καραβάκια ήταν μια αγαπημένη μου κατασκευή, ζωγράφιζα φιλιστρίνια, κάποιες φορές κιόλας έβαζα τα χάρτινα καραβάκια σε κάποια μεγάλη λεκάνη με νερό, για να κάνουν έστω ένα μικρά ταξίδι με την βοήθεια της ανάσας μου.
 Τώρα που έχω μεγαλώσει και έχω κάνει παιδιά, κατάλαβα ότι για να φτιάξει ένα παιδί μία σαΐτα η ένα καραβάκι, πρέπει κάποιος να του δείξει, να προσπαθήσει μερικές φορές για να μάθει, αυτό και έκανα, έδειξα στα παιδιά μου πως φτιάχνονται οι σαΐτες και τα καραβάκια, μετά από μερικές προσπάθειες κατάφεραν να φτιάχνουν μόνα τους τις σαΐτες που χρειάζονται για το παιχνίδι με τους φίλους τους, αλλά και μεταξύ τους.
 Σκέφτηκα λοιπόν ότι θα είναι καλό να δείξω σε όλα τα παιδιά πως φτιάχνονται οι σαΐτες και τα καραβάκια, έφτιαξα δύο βιντεάκια τα οποία θα βρείτε παρακάτω.

 

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

IBANK Eurobank δωρεών στο ipy.gr GR7802606840000530104411908

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *