25 Ιουνίου 2024

www.ipy.gr

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

ΗράκλειοΠριν και μετά

Ηράκλειο πριν και μετά με φωτογραφίες

Το Ηράκλειο πριν και μετά

Σε αυτή την ανάρτηση θα δημοσιεύονται φωτογραφίες του Ηρακλείου με χρονική αντιπαραβολή, δηλαδή πριν και μετά. Θα βλέπετε φωτογραφίες από διάφορα μέρη του Ηρακλείου τραβηγμένες λίγα χρόνια πριν και τα ίδια σημεία λίγα χρόνια μετά, εφόσον έχουν διαφοροποιηθεί αισθητά.

Οι φωτογραφίες προέρχονται αποκλειστικά από το φωτογραφικό μου αρχείο. (Μενέλαος Α.Μαρκοδημητράκης) 

Επιτρέπεται η κοινοποίηση της ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή ολόκληρου η μέρους του δημοσιεύματος.

Πρόκειται για μία εργασία πολλών ετών για την οποία είμαι πολύ υπερήφανος. Η εργασία αυτή συνεχίζεται… Θα προστίθενται συνέχεια φωτογραφίες με το πριν και το μετά από οδούς, πλατείες, περιοχές, κτίρια και άλλα του Ηρακλείου.

Στο τέλος της ανάρτησης θα δείτε δύο σχετικά βίντεο. 

Αποθηκεύστε αυτή την ανάρτηση στους σελιδοδείκτες σας και μπαίνετε συχνά για να βλέπετε νέες φωτογραφίες πριν και μετά.   

Δύο φωτογραφίες από τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη με διαφορά λήψης 30 έτη.
Στις παρακάτω δύο φωτογραφίες, βλέπετε τον Ιερό Ναό του Αγίου Αντρέα στο Ηράκλειο, όπως ήταν πριν κατασκευαστεί το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, αλλά και μετά την κατασκευή του. 
Σε αυτές τις δύο φωτογραφίες θα δείτε το σπίτι στο οποίο υπήρχε επιγραφή που έγραφε: Εδώ γεννήθηκε ο Νίκος Καζαντζάκης. Βρίσκονταν στην οδό Νίκου Καζαντζάκη και οδό Γιαμαλάκη στο κέντρο του Ηρακλείου. Το σπίτι αυτό κατεδαφίστηκε μαζί με το διπλανό, πιθανόν για να χτιστή μία πολυκατοικία. Από ό,τι φαίνεται όμως, κατά την εκσκαφή βρέθηκαν αρχαία και το έργο σταμάτησε επ αόριστο. 
 
Δείτε φωτογραφίες από τον πολύπαθο Όρμο του Δερματά στο παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου ο οποίος τελικά μπαζώθηκε από τη δεκαετία του 1990, εδώ θα δείτε το σύνολο των φωτογραφιών 
 
Παραθέτουμε φωτογραφίες από το 2004 έως το 2022 ενός εκ των δύο κτηρίων του Τρανταλλίδη, αυτό στην οδό Ιδομενέως στο κέντρο του Ηρακλείου. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε για τα δύο κτήρια
 
Η γέφυρα της οδού Δημοκρατίας και Εθνηκής Αντεστάσεως
 
Οδός Γεωργίου Διλβόη Νέα Αλάτσατα Ηράκλειο
 
Για δεκαετίες το κτήριο Κολυβάκη στην οδό Αγίου Μηνά ήταν επικίνδυνο και ετοιμόρροπο. 
 
Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, μια ιστορία που δεν έχει γραφτεί, σας παραθέτω φωτογραφίες από τον χώρο αυτού του μεγάλου έργου του Ηρακλείου.
Εδώ μπορείτε να δείτε το πλήρες φωτογραφικό αφιέρωμα.

Αυτές είναι δύο πρόσφατες σχετικά φωτογραφίες από την συμβολή των οδών Ιόλης και Αγγελάκη. 
 
Λίγοι ξέρουν ότι αυτός ο κόμβος ονομάζεται Πλατεία Κύπρου, βρίσκετε στην νότια πλευρά της Καινούριας Πόρτας η Πύλης του Ιησού. 
 
Το πάρκο Μικράς Ασίας κτίστηκε εκεί που ήταν το νυχτερινό κέντρο Αναδρομές
 
Στην συμβολή των οδών Σκεπετζή και Οικονομάκη στο Μπεντεβή υπάρχει ένα δασάκι με πεύκα, δείτε το μαζί με το φόντο 23 χρόνια μετά. 
 
Τρις φωτογραφίες από την οδό Σκεπετζή 28 στην περιοχή Μπεντεβή του Ηρακλείου.
 
Μπορείτε να δείτε δύο βίντεο με εικόνες από το Ηράκλειο που αλλάζει με φωτογραφίες από διάφορα σημεία της πόλης που λόγο των έργων άλλαξαν άρδην. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *