Πωλούνται-χαρίζονται.

20-3-2021 17 προϊόντα.
Σε αυτή τη δημοσίευση θα αναρτώ πράγματα που πουλάω η χαρίζω. Ο τρόπος επικοινωνίας θα είναι το  e-mail menos@outlook.com.gr. Τα πράγματα θα μένουν αναρτημένα για μικρό χρονικό διάστημα, μετά θα δημοσιεύονται σε εφημερίδα, και μετά εφόσον έχουν μείνει, θα πετιόνται. 

Πωλείται Παρωπίδα αελιάς (αγελάδας) 

Πρόκειται για ξύλινη παρωπίδα, άγνωστης παλαιότητας, την οποία είχα βρει πριν χρόνια στην αποθήκη του μετοχίου της γιαγιάς μου στο χωριό Ασκοί Πεδιάδος. Αυτή η παρωπίδα χρησίμευε για να μπαίνει στον λαιμό της αγελάδας, εκείνη να μην μπορεί να στρίψει το κεφάλι της, με αποτέλεσμα να βαδίζει ίσια και να σκάβει σε ευθεία γραμμή  τα αυλάκια του χωραφιού κατά το όργωμα. Το αντικείμενο αυτό είναι είδος λαογραφικού μουσείο, ιδανικό για συλλέκτες. πωλείται στην τιμή των 20.  

πωλείται-παρωπίδα
Πωλείται αυτή η παρωπίδα

 

Πωλείται Γερμανική θήκη οβίδας

Η οποία προέρχεται από χωριό του πρώην δήμου Παλιανής. Αυτή η θήκη μπορεί να ενδιαφέρει κάποιο μουσείο η κάποιον συλλέκτη. Πωλείται στην τιμή των 30 ευρώ.

Γερμανική-θήκη-οβίδας
Γερμανική θήκη οβίδας

 

Πωλείται πέταλο

Το οποίο βρήκα στην αποθήκη του πατρικού μου σπιτιού στις Αρχάνες. Πωλείται στην τιμή των 10 ευρώ

Πέταλο
Πέταλο

 

Πωλείται Γερμανικός κάβουρας.

Νομίζω κατοχικής περιόδου πλήρως λειτουργικός, τον βρήκα στο πατρικό μου σπίτι στις Αρχάνες. Πωλείται στην τιμή των 30 ευρώ.

Αντίκες εργαλείο - Στιλέτο-Γερμανικός-κάβουρας
Πωλείται Γερμανικός κάβουρας

   

 

Χαρίζω αυτό το δρεπάνι.

Πρόκειται για μικρό δρεπάνι που εφαρμόζει πάνω του μακρύτερο ξύλο, και το οποίο μάλλον χρησίμευε για το καθάρισμα των αγρών από τους βάτους, η για κλάδεμα μαλακών κλαδιών. Το παρόν δρεπάνι αν και είναι συλλεκτικό, χαρίζεται με την αγορά ενός από αυτά που πωλούνται. 

 Αντίκες-εργαλείο-δρεπάνι 

 

Χαρίζεται παλιό λυχνάρι,

αυτό το λυχνάρι το βρήκα στο μετόχι της γιαγιάς μου στο χωριό Ασκοί, είναι τόσο παλιό που η βάση του έχει λιώσει αν και είναι από μέταλλο. Χαρίζεται με την αγορά ενός από αυτά που πωλούνται.   

Παλιό λυχνάρι
Παλιό λυχνάρι

 

Χαρίζεται παλιά σκαλίδα με μανάρι.

Αυτού του τύπου οι σκαλίδες από ότι ξέρω δεν κατασκευάζονται πλέον, γενικότερα οι σκαλίδες δεν χρησιμοποιούνται πλέον. Αυτού του τύπου οι σκαλίδες χρησίμευαν για τους γεωργούν όταν ξεχέρσωναν χωράφια, και έπρεπε να κόβουν καθώς έσκαβαν και ρίζες άγριων φυτών. Χαρίζεται με την αγορά ενός από αυτά που πωλούται. 

Σκαλίδα με μανάρι

 

Τα όποια έσοδα υπάρχουν, θα αφορούν την συντήρηση του www.ipy.gr

 

Πωλείται φιάλη υγραερίου 

Η φιάλη αγοράστηκε το 2018 και χρησιμοποιήθηκε ένα μήνα σε σόμπα υγραερίου, αγοράστηκε 19 ευρώ και πωλείται 10 ευρώ. 

Κύλινδρος - Νερό-πωλείται-φιάλη-υγραερίου

 

Πωλούνται 300 προσανάμματα 

Το προσάναμμα αυτό είναι φτιαγμένο από παραφίνη, πριονίδι και ελαιόλαδο, ανάβει με ζωηρή φλόγα για 12 και πλέον λεπτά. Είναι κατάλληλο για ψησταριές, τζάκια, ξυλόσομπες. Πωλείται στην τιμή των 20 λεπτών το ένα κομμάτι.

προσάναμμα
πωλείται προσάναμμα
προσάναμμα
Πωλείται προσάναμμα

   

 

Πωλούνται κασέτες 

Πρόκειται για 75 κασέτες που περιέχουν κλασική μουσική διάσημων καλλιτεχνών. Εκτός από δύο, όλες είναι μέσα στις θήκες τους. Όλες οι κασέντες πωλούνται στην τιμή των 20 ευρώ.

πωλούνται κασέτες
Πωλούνται κασέτες

   

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Σας παρακινούμε να κάνετε κλικ πάνω στις διαφημίσεις μας, καθώς και να κοινοποιείτε τα δημοσιεύματα που θεωρείται αξιόλογα! ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *