19 Απριλίου 2024

www.ipy.gr

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Διάφορα Γεν/

Γυναικείος Συνεταιρισμός Ασιτών

Στις ανατολικές παρυφές της οροσειράς του Ψηλορείτη σε ένα εντυπωσιακό περιβάλλον ιδιαίτερου φυσικού κάλους, γεμάτο με πυκνούς ελαιώνες και αμπέλια με γλυκά σταφύλια, άφθονα περιβόλια με οπωροφόρα δέντρα και λαχανικά βρίσκεται το χωριό μας οι Άσιτες. Η περιοχή μας ξεχωρίζει για τον πλούτο και την ποιότητα των προϊόντων αλλά και για τις γευστικές παρασκευές γλυκών και φαγητών.

Τώρα λοιπόν που η εποχή επαναδιατάσει τις γαστρονομικές μας συνήθειες και φέρνει στο προσκήνιο τις υγιεινές γεύσεις από την παράδοση μας, αποφασίσαμε μια ομάδα από οκτώ γυναίκες να φτιάξουμε το δικό μας εργαστήριο παραγωγής και τυποποίησης των μοναδικών «Ασιτιανών εδεσμάτων».

Στο χώρο μας η παράδοση δένει αρμονικά με την τεχνολογία, χάρη στον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής, βάση παλαιών σπιτικών συνταγών και με τη χρήση σύγχρονων μηχανημάτων συσκευασίας κι ελέγχου των προϊόντων.

1 Παράγουμε μια ποικιλία παραδοσιακών αρτοσκευασ­μάτων όπως τριών ειδών παξιμάδια (κρίθινο, σταρένιο, μιγαδερό) καλιτσούνια ανεβατά και λυχναράκια, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, ξεροτήγανα, παξιμαδάκια του καφέ, βουτήματα με ξηρούς καρπούς, σταφίδες, μέλι, σταφιδωτά και μουστοκούλουρα.

Τα ψωμιά μας ζυμώνονται με τον παλιό τρόπο, δηλαδή με άφθονο προζύμι, αλεύρι χωρίς βελτιωτικά, αρωματικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και με το μεράκι και την αγάπη που οι γιαγιάδες μας δούλευαν το ζυμάρι. “Ανεπιάνουμέ” αποβρα­δίς το προζύμι, για να είναι κάθε πρωί έτοιμα τα ψωμιά μας να φουρνιστούν στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο. Στα ράφια του πρατηρίου μας θα βρείτε σταρένιες κουλούρες, κουλουράκια “ζε­ματιστά” με μπόλικο σουσάμι, χωριάτικο μαύρο ψωμί, τις μοναδικές πλουμιστές κουλούρες του γάμου, το μοσχομυριστό κρητικό εφτάζυμο (με πραγματικό προζύμι από ρεβίθι) και χυλοπίτες με φρέσκο γάλα.

Οι χορτόπιτές μας φτιαγμένες με μια ποικιλία από 17 διαφορετικά χόρτα του βουνού, τα οποία συλλέγουμε οι ίδιες, μοσχομυρίζουν και συμπληρώνουν την γκάμα των προϊόντων μας με τις παραδοσιακές πίτες του τόπου μας: τυροπιτάκια με γλυκιά και ξινή μυζήθρα.

Σε μια εποχή που τα δυτικού τύπου γλυκά γεμάτα κορεσμένα λίπη έχουν κατακλύσει την διατροφή μας εμείς “φυλακίζομε” τα δροσερά εποχιακά φρούτα της περιοχής μας μέσα στην επιβλητική διαφάνεια του σιροπιού και σας προσφέρομε το πιο υγιεινό γλύκισμα του κόσμου: το υπόπικρο νεραντζάκι και κρέιπ φρούτα, το αρωματικό περγαμόντο, το τραγανό πράσινο συκαλάκι, το γνήσιο ασιτιανό κεράσι και βύσσινο, το μικροσκοπικό και μοσχοβολιστό μήλο φιρίκι, μαρμελάδα από κίτρινες μπουρνέλες και φράουλες, πετιμέζι και πελτέ από κυδώνι, καθώς και μια σειρά από βιολογικά προϊόντα όπως, λιαστές ντομάτες, φυσικό χυμό και πελτέ ντομάτας, μελιτζάνες ψητές στο ελαιόλαδο, ελιές κολυμπάδες και τσακιστές, καθώς και βουτήματα με κρίθινο αλεύρι και μαύρη ζάχαρη.

Για την παραγωγή των προϊόντων χρησιμοποιούνται μόνο εποχιακά φρούτα και υλικά. Ένα μέρος τους προέρχεται από οικογενειακές βιολογικές καλλιέργειες καθώς και από τοπικά τυροκομεία.

Στα προϊόντα μας δεν γίνεται χρήση συντηρητικών,
βελτιωτικών, χρωμάτων και γλυκόζης.

Στα αρτοσκευάσματα μας χρησιμοποιούμε αποκλειστικά και μόνο προζύμι.

Παράγομε μικρό αριθμό προϊόντων για να επιτύχουμε την καλύτερη ποιότητα και τον απόλυτο έλεγχο τους.

Οι τιμές των προϊόντων μας είναι ανταγωνισπκές
έναντι άλλων βιομηχανοποιημένων.

Έχουμε συνδέσει την παράδοση με την σύγχρονη τεχνολογία του εργαστηρίου μας.

Ο Συνεταιρισμός δέχεται παραγγελίες
και διαθέτει catering.

Μπορεί να αναλάβει με επιτυχία
όλες τις κοινωνικές σας εκδηλώσεις,
(γάμους, βαφτίσεις, επαγγελματικά γεύματα κ.λπ.)

Ασίτες Ηρακλείου Κρήτης

Τηλ. Παραγγελιών/Fax: 2810-861568

 

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

IBANK Eurobank δωρεών στο ipy.gr GR7802606840000530104411908

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *