Παραλία γυμνιστών Άη Γιάννης Γαύδου

Η φημισμένη παραλία του Άη Γιάννη στην Γαύδο βρίσκεται στο βόριο μέρος του νησιού. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή, εκτός από το φυσικό της κάλλος, είναι ο γυμνισμός, όλη η Γαύδος προσφέρεται για γυμνισμό αλλά ένα παραπάνω η παραλία του Άη Γιάννη. Από τον κοντινότερο δρόμο απέχει 10 λεπτά με τα πόδια πάνω σε αψύ μονοπάτι. Η παραλία έχει λεπτή ξανθή άμμο με αμμόλοφους και κέδρους, δεν υπάρχει καμία ανθρώπινη παρέμβαση παρόλο το πλήθος των κατασκηνωτών εκεί όλο το καλοκαίρι.

Ο Άη Γιάννης χωρίζεται σε δύο μέρη, αυτό της μεγάλης παραλίας που περιγράψαμε και του πρώτου μέρους που συναντά ο επισκέπτης μόλις φτάσει στην περιοχή από τον χωματόδρομο. Το πρώτο μέρος έχει μία μεγάλη καφετέρια, μία ταβέρνα μαζί με μίνι μάρκες, και άφθονο χώρο στάθμευσης, εκεί υπάρχει και μία μικρή παραλία στην οποία καταλήγει ο χείμαρρος της περιοχής.

Το όνομα της η περιοχή το πίρε από ένα εκκλησάκι του Άη Γιάννη που βρίσκεται πάνω από την παραλία και μπορείτε να πάτε εκεί από μονοπάτι.

Κοινοποιήστε την δημοσίευση ευχαριστούμε

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Σας παρακινούμε να κάνετε κλικ πάνω στις διαφημίσεις μας, καθώς και να κοινοποιείτε τα δημοσιεύματα που θεωρείται αξιόλογα! ευχαριστούμε.

One thought on “Παραλία γυμνιστών Άη Γιάννης Γαύδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *