25 Απριλίου 2024

www.ipy.gr

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Νησιά

Παραλία Σαρακήνικο Γαύδου

Το Σαρακήνικο είναι ίσως η μεγαλύτερη παραλία της Γαύδου και θα λέγαμε ότι είναι η πρωτεύουσα του νησιού μετά τον οικισμό Καστρί.

Το Σαρακήνικο είναι μεγάλη παραλία σε μήκος αλλά ιδιαίτερα σε βάθος προς την ξηρά. Υπάρχουν σχεδόν τα πάντα, ταβέρνες, μίνι μάρκετ, καφετέριες, αλλά προπάντων ενοικιαζόμενα δωμάτια τα οποία παρέχουν πλήρως ικανοποιητικές παροχές, ενώ όλη η διαμονή στο Σαρακήνικο θα την προσδιορίζαμε ως αξιοπρεπή και όχι ακριβή.

Από το Σαρακήνικο ξεκινά λεωφορείο προς παραλίες όπως, η Κόρφος, ο Άη Γιάννης, τα ορεινά χωριά της Γαύδου και τον περίφημο φάρο, πάντα βέβαια με επιστροφή, επίσης μπορείς έναντι ενός μικρού τιμήματος να επισκεφτείς με φουσκωτή βάρκα κοντινές παραλίες και να δεις όμορφα μέρη που δεν έχουν πρόσβαση από την ξηρά.

Στο Σαρακήνικο επιτρέπεται ο γυμνισμός όπως άλλωστε σε όλη την Γαύδο ενώ η θάλασσα είναι πολύ καλή με πολύ ανοιχτόχρωμη άμμο. Κοντά στο δεξί μέρος της παραλίας εκβάλει ένας χείμαρρος ο οποίος λόγο των πολλών βροχών φέτος κρατάει ακόμη αρκετή υγρασία.

Η χελώνα

Την παραλία του Σαρακήνικου κάποιοι την λένε και χελώνα, εξ αιτίας δύο βράχον στο δεξιό μέρος του ορμίσκου του Σαρακήνικου που ομοιάζουν καταπληκτικά με χελώνα, αυτό το συμπαθές αμφίβιο ζώο όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες.

Το θέατρο

Στον δρόμο προς το Σαρακήνικο 150 μέτρα πριν φτάσουμε αριστερά μας υπάρχει ένα πολύ όμορφο πέτρινο θέατρο, μπορεί να χωρέσει όλους τους κατοίκους της Γαύδου επί 10 και να μείνουν κενές θέσεις. Είναι χτισμένο ακριβός δίπλα στον χείμαρρο που καταλήγει στην παραλία του Σαρακήνικου μέσα σε αμμόλοφους με θαμνώδη βλάστηση και δέντρα.

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

IBANK Eurobank δωρεών στο ipy.gr GR7802606840000530104411908

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *