19 Απριλίου 2024

www.ipy.gr

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Νησιά

Παραλία Κόρφο η Φώκια Γαύδου

Παραλία Κόρφος

Η παραλία αυτή είναι από τις πολύ καλές της Γαύδου, βρίσκεται κοντά και νότια του λιμανιού του νησιού με το όνομα Καραβές. Η παραλία της Κόρφου έχει ψιλό βότσαλο από αυτό που σου προκαλεί μια ευχάριστη ανατριχίλα όταν βαδίζεις πάνω του. Η θάλασσα έχει μέτριο βάρος ενώ την παράσταση κλέβει ένας βράχος στο δεξί άκρο του κολπίσκου της παραλίας, ο οποίος ομοιάζει με φώκια, και μπορείτε να δείτε σε μία από τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτή την ωραία παραλία μπορείτε να πάτε με τα πόδια από μονοπάτια η με αυτοκίνητο από χωματόδρομο.

Ο ναός του Αη Γιώργης του μεθυστής

5 λεπτά πιο πάνω από την ωραία παραλία της Κόρφου, στο μονοπάτι προς τον οικισμό Βατσιανά, συναντάμε το γραφικό ξωκκλήσι του Άη Γιώργη του μεθυστή. Βρίσκεται μέσα σε πυκνό δάσος από πεύκα, ενώ στην νότια πλευρά του υπάρχει ένας τάφος με την εξής επιγραφή πάνω στον σταυρό: Τάφος Δέσποινας Γ. Γιαλινάκη 1889-1984.

 

Η πηγή

100 μέτρα πιο πάνω από το ξωκκλήσι του Άη Γιώργη, συναντάμε την πηγή της περιοχής. Το νερό βγαίνει από τον βράχο και χύνεται μέσα σε μία γούρνα και συνεχίζει προς το παρακείμενο χείμαρρο κάτω από τα πυκνά πεύκα.

Τα ερείπια του οικισμούς

Λίγα λεπτά πιο πάνω από την πηγή, το μονοπάτι θα μας περάσει από ένα συγκρότημα ερημωμένων σπιτιών. Όπως φαίνεται εκεί υπήρχε πριν πολλές δεκαετίες οικισμός. Τώρα μπορούμε να δούμε τα ίχνη από τα δώματα, δηλαδή τις χωμάτινες στέγες των σπιτιών.

 

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

IBANK Eurobank δωρεών στο ipy.gr GR7802606840000530104411908

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *