Πως θα φτιάξετε ντολμάδες από αμπελόφυλλα

Υλικά

Μισό κιλό ρύζι Καρολίνα

Μισό κιλό αμπελόφυλλα

Ένα μεγάλο κρεμμύδι

Μία μεγάλη ντομάτα

Ένα μεγάλο καρότο

Άνηθο

Δυόσμο

Μία κουταλιά πελτέ

Ένα κρασοπότηρο Ελαιόλαδο

Αλάτι

Η προετοιμασία των φύλλων

Παίρνουμε τα φύλλα όπως είναι μάτσο, το ένα πάνω στο άλλο και τα βάζουμε μέσα σε ένα τσικάλι, βάζουμε νερό μέχρι να τα σκεπάζει, πάνω από τα φύλλα τοποθετούμε ένα άδειο πιάτο ανάποδα, από την στιγμή που θα ξεκινήσουν να βράζουν τα φύλλα σε σιγανή φωτιά, τα αφήνουμε μόνο 3 λεπτά, αμέσως μετά αδειάζουμε το νερό και βάζουμε τα φύλα με μία μεγάλη κουτάλα σε ένα μεγάλο πιάτο, τα φύλλα είναι έτοιμα για να τυλίξουμε τους ντολμάδες μας.

Πως φτιάχνετε το μείγμα για τους ντολμάδες

Αδειάζουμε το ρύζι μέσα σε μία λεκάνη, προσθέτουμε νερό μέχρι να το σκεπάσει, το ρύζι θα είναι έτοιμο σε 15 περίπου λεπτά όταν θα έχει ποιεί το νερό.

Σε μία άλλη λεκάνη τρίβουμε το κρεμμύδι, και τη ντομάτα, κόβουμε αρκετά φύλα δυόσμου και περισσότερο άνηθο, προσθέτουμε ένα ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο, μία κουταλιά πελτέ, αλάτι, ρίχνουμε και το ρύζι, το ανακατεύουμε καλά, το μείγμα για τους ντολμάδες μας είναι έτοιμο. Φυσικά μπορείτε να βάλετε πάρα πολλά υλικά που προτιμάτε. 

Πως τυλίγουμε τα φύλλα

Δείτε το βίντεο που έφτιαξα

Πως ψήνονται οι ντολμάδες

Τοποθετούμε τους ντολμάδες μέσα στο τσικάλι, αφού πρώτα καλό είναι να έχουμε τοποθετήσει στον πάτο του τσικαλιού τα κοτσάνια από τον άνηθο και τον δυόσμο, αυτό θα δώσει περισσότερη γεύση στους ντολμάδες μας,όταν τελειώσουμε βάζουμε πάνω από τους ντολμάδες ένα πιάτο ίσο με το μέγεθος του τσικαλιού, προσθέτουμε νερό και ένα ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο, συνολικά η ποσότητα δεν πρέπει να σκεπάζει το πιάτο εντελώς, το πιάτο μπαίνει γιατί λόγο του κοχλασμού του νερού αν δεν υπάρχει το πιάτο θα αλλάξουν θέση και θα ξετυλιχθούν οι ντολμάδες, βάζουμε το τσικάλι στην φωτιά και μόλις ξεκινήσει να βράζει το χαμηλώνουμε όσο πάει, δηλαδή ίσα ίσα να βράζει, το ψήσιμο δεν κρατάει πάνω από 23 λεπτά, το φαγητό είναι έτοιμο όταν το νερό που βράζει έχει κατέβει αισθητά κάτω από το πιάτο δηλαδή γύρο στα 20 λεπτά, εσείς επιλέγεται αν θέλετε τους ντολμάδες καλοψημένους η στητούς. Καλή σας όρεξη!

Αν έχετε κάποια ερώτηση μπορείτε να με ρωτήσετε κάνοντας ένα σχόλιο, ευχαριστώ.

Δείτε το βίντεο για πιο αναλυτικά

 

Αν βρήκατε ενδιαφέρουσα την δημοσίευση παρακαλώ δηλώστε ότι σας αρέσει, ευχαριστώ.

Μενέλαος Α.Μαρκοδημητράκης

Σας παρακινούμε να κάνετε κλικ πάνω στις διαφημίσεις μας, καθώς και να κοινοποιείτε τα δημοσιεύματα που θεωρείται αξιόλογα! ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *