19 Απριλίου 2024

www.ipy.gr

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Θρη/ θεμ/ γενικάΤεκμήρια

Η υποδοχή στο Ηράκλειο του Ειρηναίου, νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης 24-9-2006

Η υποδοχή στο Ηράκλειο του Ειρηναίου, νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης 24-9-2006

Με όλες τις δέουσες τιμές έγινε την Κυριακή 24-9-2006 στην πύλη παντοκράτορα (Χανιώπορτα) του Ηράκλειου η υποδοχή του νέου αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, που διαδέχθηκε τον Κυρό Τιμόθεο.
Ο νέος αρχιεπίσκοπος της Κρήτης, πρώην Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από όλες τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, ιεράρχες της Κρήτης αλλά και χιλιάδες κόσμου που τον καλωσόρισαν στην νέα του έδρα.
Ο νέος Αρχιεπίσκοπος έφθασε στις 12 το μεσημέρι στο Ηράκλειο όπου του έγινε επίσημη υποδοχή από τον δήμαρχο και τις αρχές της πόλης, ο δήμαρχος με μια θερμή προσφώνηση καλωσόρισε τον νέο ποιμενάρχη τονίζοντας ότι με αισθήματα χαράς και σεβασμού το Ηράκλειο η έδρα της Αρχιεπισκοπής υποδέχεται τον Ποιμενάρχη της.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου το 1933 στο Μιξόρρουμα, γραφικό και ιστορικό χωριό της επαρχίας
Αγίου Βασιλείου του Νομού Ρεθύμνου, το κατά κόσμον όνομα του ήταν Νικόλαος Αθανασιάδης από πολύτεκνη οικογένεια
Το 1945 αναχωρεί για το Ρέθυμνο, όπου παρακολουθεί τα μαθήματα των δύο πρώτων τάξεων στο εκεί Γυμνάσιο Αρρένων και στη συνέχεια εγγράφεται στην Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης.
Τον Φεβρουάριο του 1975 η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης και η Πατριαρχική Εξαρχία, αφού εκτίμησαν την προσφορά και τα χαρίσματα του Αρχιμανδρίτου Ειρηναίου τον εκλέγουν παμψηφεί Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου.
Στις 30 Αυγούστου του 2006, η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εκλέγει δια παμψηφίας τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Ειρηναίο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.  

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

IBANK Eurobank δωρεών στο ipy.gr GR7802606840000530104411908

Μια σκέψη για το “Η υποδοχή στο Ηράκλειο του Ειρηναίου, νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης 24-9-2006

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *