Η γάτα είναι το πιο καθαρό κατοικίδιο

Η γάτα είναι το πιο καθαρό κατοικίδιο

Η τουαλέτα της γάτας είναι κάτι το θαυμαστό, πως αυτό το ζωάκι έχει μέσα του την καθαριότητα, όταν έχουμε την γάτα μέσα στο σπίτι, και εδώ θέλω να πω ότι η γάτα θέλει και δεν βγαίνει έξω από το σπίτι, δεν είναι από τα ζώα που μπορείς να τα κρατήσεις περιορισμένα. Για να κάνει την ανάγκη της, έχουμε μία φαρδιά πλαστική λεκάνη που αγοράζουμε από τα πετ σιόπ, εκεί μέσα βάζουμε την ειδική άμμο για την τουαλέτα της γάτας, μόλις η γάτα μας όσο μικρό γατάκι και να είναι δει την άμμο, θα κάνει εκεί μέσα την σωματική της ανάγκη, μόλις κάνει τα τσίσα της η τα κακά της, η γάτα θα τα μυρίσει και θα τα σκεπάσει αμέσως, ύστερα αν δεν νιώθει απόλυτα καθαρή θα γλύφει το επίμαχο σημείο του σώματος της για να καθαριστή πλήρως εάν υπάρχει η ανάγκη, η γλώσσα της γάτας μοιάζει στην υφή της, με ένα πολύ αψύ σφουγγάρι, το σάλιο της περιέχει ουσίες αντισηπτικής δράσης.
 
Αν στην γάτα σας δίνεται μόνο ξηρή τροφή, τότε τα κακά της θα είναι άοσμα, αν όμως δίνεται στην γάτα σας κονσέρβες η κρέας, τότε τα κακά της θα μυρίζουν για λίγο αφού τα κάνει μέχρι να τα σκεπάσει, για αυτό η τουαλέτα της γάτας μας πρέπει να είναι σε ένα χώρο συνέχεια προσβάσιμο από την γάτα με καλό αερισμό, όχι στο σαλόνι η σε άλλους χώρους όπως τα υπνοδωμάτια η την κουζίνα, εμείς έχουμε την τουαλέτα της γάτας μας μέσα στο WC δίπλα στο μεγάλο παράθυρο, εκεί ακόμα και όταν σκαλίζει και πετάγεται έξω λίγη άμμος, δεν μας νοιάζει καθόλου, αφού κάποια στιγμή θα την μαζέψουμε.     
 
Η άμμος για την υγιεινή της γάτας, δεν είναι ακριβός η άμμος, όπως την έχουμε στο μυαλό μας,  καθώς αυτή η άμμος ανεξαρτήτως μάρκας, δεν μυρίζει, δεν υγραίνεται, και το πιο σημαντικό, τα κακά της γάτας, μετατρέπονται σε βόλους με επικάλυψη άμμου, έτσι κάθε δύο μέρες βάζω στο χέρι μου ένα νάιλον γάντι μίας χρήσης, και τα βγάζω απαλλάσσοντας την άμμο υγιεινής για γάτες από αυτά τα περιττά πλέον στοιχεία της. 
 
Κοινοποιήστε τη δημοσίευση
Facebook
YouTube
Twitter

Μενέλαος Μαρκοδημητράκης

Σας παρακινούμε να κάνετε κλικ πάνω στις διαφημίσεις μας, καθώς και να κοινοποιείται τα δημοσιεύματα που θεωρείται αξιόλογα! ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κοινοποιήστε τη δημοσίευση!