29 Μαρτίου 2024

www.ipy.gr

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

Θεατρικές παραστάσεις

Υπάρχει και Φιλότιμο, θέατρο στο χωριό Βενεράτο

Την αξιόλογη προσπάθεια της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Βενεράτου παρακολουθήσαμε το βράδυ της 19ης Απριλίου 2017 στο αμφιθέατρο του γυμνασίου.

Επρόκειτο για την διασκευή της αγαπημένης και διαχρονικής κωμωδίας του Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου “Υπάρχει και Φιλότιμο”.

Υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται όχι στα λόγια, μα στην πράξη. Υπάρχουν άνθρωποι που δημιουργούν… Που αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους για το σύνολο και αποκτούν εμπειρίες που γεμίζουν τις ψυχές, αντί να τις αδειάζουν! Τα τοπωνύμια έχουν όλα προσαρμοστεί και έχουν γίνει τοπικά. Κάπως έτσι ο Πλατανιάς έγινε Βενεράτο, η Αθήνα Ηράκλειο, και το κτήμα στη Ρεματιά κτήμα στις Ποταμίδες! Η προσθήκη: Το ζεύγος Μαυρογιαλούρου πριν το τέλος του πρώτου μέρους πάει στο κοσμικό κέντρο της εποχής “Τ’ αστέρια” και παρακολουθεί δύο χορευτικά και 5-6 τραγούδια. Έχουμε έτσι την ευκαιρία να δούμε τη Χριστίνα Μαραγκάκη, την Ειρήνη Περδικάκη, την Πέλα Σηφάκη, τη Μαρίνα Τζωρακολευτεράκη και τη Ναυσικά Μαστραντωνάκη να χορεύουν και να τραγουδούν ως επαγγελματίες. Το ευχαριστηθήκαμε και δεν βαρεθήκαμε.

Αναμφισβήτητα το δυσκολότερο έργο απ’ όλους το είχε ο Σπύρος Σφακιανάκης, ο οποίος υποδυόταν το θρυλικό Μαυρογιαλούρο. Και μόνο για το θάρρος που επέδειξε αναλαμβάνοντας το ρόλο του αξεπέραστου Λάμπρου Κωνσταντάρα, του αξίζουν συγχαρητήρια. Όλοι ήταν καλοί. Ακόμα και τα παιδιά του γυμνασίου, με τα οποία εμπλουτίστηκε φέτος η θεατρική ομάδα. Ωστόσο, μας έκανε εντύπωση το πόσο η Νάντα Μαυρογιαλούρου (Κατερίνα Μουλακάκη) είχε μπει στο πετσί του ρόλου της συζύγου του Υπουργού. Όσο διέφερε εμφανισιακά από την Νάντα της αγαπημένης μας ταινίας, τόσο περισσότερο πετύχαινε τη φωνή, το ύφος και τα πάσα της… Γελάσαμε πολύ, περάσαμε ευχάριστα δύο ώρες και για όλα αυτά ευχαριστούμε θερμά τους: Αλίκη Μαυρογιαλούρου: Ειρήνη Βλαχάκη Νάντα Μαυρογιαλούρου: Κατερίνα Μουλακάκη Λώρα Συλιβριώτη: Χριστίνα Μαραγκάκη Ανδρέας Μαυρογιαλούρος: Σπύρος Σφακιανάκης Κώστας Συλιβριώτης: Κώστας Σταυρουλάκης Τασία: Νικολέτα Σταυρουλάκη Γιώργος ο ιδιαίτερος: Θανάσης Μαρτίνης Θεόδωρος Μακρυχεράκης: Βαγγέλης Μαραγκάκης Παρουσιαστής: Δημήτρης Σταυρουλάκης Χορός-χορογραφίες: Χριστίνα Μαραγκάκη, Ειρήνη Περδικάκη Τραγούδι: Χριστίνα Μαραγκάκη, Πέλα Σηφάκη, Μαρίνα Τζωρακολευτεράκη, Ναυσικά Μαστραντωνάκη. Κυρά Λάμπαινα: Κατερίνα Τσίγκα Κυρ Φώτης: Παναγιώτης Μπρόκος Κατίνα: Νάσια Μπουμπουράκη Σωτήρης: Μανώλης Μαστραντωνάκης Πανάγος: Στέλιος Ξενάκης Οδηγός: Θέμης Χαλκιαδάκης Ψηφοφόροι: Δημήτρης Σταυρουλάκης, Μανώλης Μαστραντωνάκης, Σπύρος Τάφα, Νικολέτα Σταυρουλάκη Ήχος: Ευθύμης Ανδρώνης Φωτισμός: Θεόφιλος Μπρόκος Σκηνικά: Μαρία Χαρκούτση Σκηνοθεσία: Άννα Μαυρομάτη.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον το δημοσίευμα δηλώστε ότι σας αρέσει, ευχαριστώ. 

 

Ιστοσελίδα Ποικίλης Ύλης

IBANK Eurobank δωρεών στο ipy.gr GR7802606840000530104411908

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *