Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου

Μενέλαος Αντωνίου Μαρκοδημητράκης. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου.

Δημοτική παράταξη Ηράκλειο για όλους, με επικεφαλής τον Γιώργο Σισαμάκη.

Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου, θέλω να σας κάνω γνωστές τις προτάσεις μου για διάφορα θέματα, προτάσεις για τις οποίες αν εκλεγώ στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου θα έχω την απαραίτητη πρόσβαση στην εξουσία να τις κάνω έργο. 

—————————————————————————————

Ευχαριστώ πολύ από καρδιάς όσους με τίμησαν με την ψήφο τους, ευχαριστώ όλους που υποδέχτηκαν την υποψηφιότητα μου με χαμόγελο και ευχές για εμένα και την παράταξη μου.

Συγχαίρω για την εκλογή τους, τους νέους δημοτικούς συμβούλους Ηρακλείου και τους εύχομαι επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

Σε ότι με αφορά, θα υποβάλω μέσο της παράταξης μου (Ηράκλειο για όλους) τις προτάσεις μου στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του Ηρακλείου.

Όλα δείχνουν πως ο Γιώργος Σισαμάκης με την παράταξη Ηράκλειο για όλους, θα πρωταγωνιστήσει σύντομα στα δημοτικά πράγματα του Ηρακλείου, γιατί η τέταρτη θέση στο δημοτικό συμβούλιο ανάμεσα σε 9 υποψηφίου, αφήνοντας πίσω του πολύ γνωστά ονόματα της τοπικής αυτοδιοίκησης σημαίνει αυτό ακριβώς.

————————————————————————————————–

——————————————————————————————

Ορίστε ένας ακόμα λόγος που είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου. Ξέρετε, θέλω να διορθώσω από θέση ευθύνης και τέτοιου είδους προβλήματα. Στην φωτογραφία φαίνεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου έχει ακυρώσει εντελώς ένα υποτυπώδη έστω, πεζοδρόμιο της πόλης, τοποθετώντας μία στάση λεωφορείου η οποία το καλύπτει στο σύνολό του, δεν μπορεί να περάσει κανείς άνθρωπος χωρίς να είναι σε θέση να κάνει παρ κουρ η να κινδυνεύσει άμεσα από τα αυτοκίνητα. Δώστε μου την ευκαιρία να βελτιώσω την ποιότητα της ζωής στην πόλη μας.

———————————————————————————————————-

Φίλοι και φίλες γεια σας, ζητώ την ψήφο σας για τους παρακάτω λόγους.

Εάν εκλεγώ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου πρόκειται να αγωνιστώ.

  1. Για να φτιαχτούν παιδικές χαρές σε κάθε γειτονιά, (όχι παιδότοποι), και να συντηρηθούν οι υπάρχουσες.
  2. Σε κάθε χώρο κάδων όπου αυτό είναι εφικτό, να φτιαχτεί βάση για τους κάδους, να οριοθετηθούν οι κάδοι, να έχουν ένα όμορφο σκέπαστρο, καθώς επίσης να υπάρχει και ξεχωριστό συνεργείο που θα μεριμνά για την καθαριότητα του χώρου που βρίσκονται.
  3. Κατασκευή πεζοδρομίων σε όλους τους δρόμους με πλάτος πάνω από 10 μέτρα.
  4. Αποφόρτιση και καθαρισμός των υπαρχόντων πεζοδρομίων ούτως ώστε να γίνουν βατά από τους πεζούς.
  5. Μικρά έξυπνα έργα στις γειτονιές τα οποία θα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής.
  6. Παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, όπως να μην χύνονται τα οικιακά απόβλητα στα ποτάμια του δήμου Ηρακλείου.
  7. Θα αγωνιστώ για να δημιουργηθούν περισσότεροι βρεφονηπιακοί σταθμοί γιατί γνωρίζω πόσο σοβαρό θέμα είναι η στήριξη της μητέρας που έχει μωρά παιδιά.
  8. Θα αγωνιστώ για τον ευπρεπισμό της πόλης, διότι θεωρώ πως η καλαισθησία και η λειτουργικότητα πρέπει να μας χαρακτηρίζουν.
  9. Θα αγωνιστώ ούτως ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση παντού, σε κάθε πεζοδρόμιο σε κάθε δρόμο, λέω όχι στον αποκλεισμό των συμπολιτών μας που έχουν κάποια αναπηρία.
  10. Τέλος θα αγωνιστώ για να βελτιωθεί θεαματικά η αγροτική οδοποιία στην ύπαιθρο του δήμου Ηρακλείου.

Θα μπορούσα ακόμη να γράψω άλλα 100 θέματα για τα οποία ενδιαφέρομαι, όμως στην δημοτική παράταξη Ηράκλειο για όλους δεν είμαι μόνος, υπάρχουν πολλές δεκάδες υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το προσωπικό τους όραμα και σχέδια για την πόλη, όλων το όραμα για τον δήμο μας συγκλίνει με το όραμα, το σχέδιο, την όρεξη του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Σισαμάκη.

Σας ζητώ να στηρίξετε με την ψήφο σας ανθρώπους της δημοτική παράταξη Ηράκλειο για όλους, και εμένα προσωπικά με ένας από τους τρις σταυρούς προτίμησης. Ευχαριστώ.

———————————————————————————————————-

Στον ιστότοπο της δημοτικής παράταξης, Ηράκλειο για όλους, μπορείτε να διαβάσετε πολύ συγκεκριμένα το πρόγραμμα που θα τηρήσει και θα ξεκινήσει να εφαρμόζει αμέσως μόλις αναλάβει την ευθύνη του Δήμου Ηρακλείου. 

———————————————————————————————————-

Παρακάτω μπορείτε να αφιερώσετε 25 λεπτά για να δείτε μία εκπομπή στο NOTOSTV, όπου παρουσιάζομαι εγώ με έναν συνυποψήφιο μου από την παράταξη της απελθούσας δημοτικής αρχής στις 7-5-2019. Η νέα δημοτική αρχή με τον Γιώργο Σισαμάκη είναι είδη παρούσα.

————————————————————————————————————————–

6-5-2019 Ως δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου εφόσον εκλεγώ, θέλω να σας επισημάνω ότι θα δώσω μεγάλη βαρύτητα στην καταπολέμηση της μικροπαραβατικότητας στον Δήμο Ηρακλείου. Θεωρώ ότι η έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών, όπως για το που θα σταθμεύσουν και που όχι όσο αυτό και αν είναι αυτονόητο, για το που θα πετάξουν τα ογκώδη απορρίμματα τους, και άλλα. Η έλλειψη αστυνόμευσης στους συνειδητά παραβατικούς συμπολίτες μας και η επιβολή της συνέπειας της πράξης τους, είναι θέματα που η επόμενη δημοτική αρχή πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της.


Σήμερα Κυριακή 5-5-2019 έκανα κάτι από αυτά που συνηθίζω να κάνω, δηλαδή έκανα μία μικρή παρέμβαση, συγκεκριμένα. Εδώ και πολύ καιρό έχω παρατηρήσει ότι πολλοί γονείς αλλά και παιδιά επιλέγουν ένα μικρό μονοπάτι 4ρων μέτρων περίπου, για να ανέβουν από το χώρο στάθμευσης της εφορίας στον δρόμο για να περάσουν απέναντι προς και από τα σχολεία τους, το 20ο και 56ο δημοτικά σχολεία.

Εδώ και δύο μήνες περνώ και εγώ με την κόρη μου κάθε μέρα δύο φορές από εκεί, γιατί είναι πολύ πιο ασφαλές από τον δρόμο στον οποίο συσσωρεύοντε τα αυτοκίνητα με σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος.

Πήγα λοιπόν και καθάρισα με ένα σκαπέτι το μονοπάτι από τα χόρτα και τοποθέτησα δύο μεγάλες πέτρες στο κάτω και το πάνω μέρος για να μην σταθμεύουν εκεί τα αυτοκίνητα αφήνοντας ελεύθερη την πρόσβαση.

Ανάμεσα σε αυτά που θέλω να προωθήσω εάν εκλεγώ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, είναι πολλά μικρά έργα στις γειτονιές, όπως για παράδειγμα το πρανές στον χώρο στάθμευσης της εφορίας και του ΟΑΕΔ. Η κατάσταση εκεί είναι άσχημη, είναι γεμάτο με σκουπίδια, χόρτα, κλαδιά, με τους κάδους από πάνω να θυμίζουν χωματερή του 80.

Εκεί θα μπορούσε να γίνει μία όμορφη διαμόρφωση με ράμπες για τους πεζούς, οριοθέτηση του πράσινου, φύτευση λουλουδιών και συγκεκριμένη κατασκευή για τους κάδους απορριμάτων.

Μην ψηφίσετε πάλι τους ίδιους η τους παλιούς, δοκιμάστε νέους, εγώ σας λέω συγκεκριμένα πράγματα για τα οποία θα αγωνιστώ αν εκλεγώ από θέση ευθύνης.

——————————————————————————————————–

Η θέση μου για την αγροτική οδοποιία 15-4-2019

Είναι πολύ εύκολο να γράψω το εντελώς αυτονόητο, ότι δηλαδή οι αγρότες πρέπει να έχουν αξιοπρεπής δρόμους για να πηγαίνουν στις περιουσίες τους.

Κάτι που είναι θεωρητικά τόσο αυτονόητο όμως δεν συμβαίνει, οι αγροτικοί δρόμοι που οδηγούν στους τόπους παραγωγής πλούτου, όπως είναι οι ελιές, τα αμπέλια, τα περβόλια, και άλλα, πραγματικά είναι αδιάβατοι σε πολλές περιπτώσεις, καθιστώντας έτσι την πρόσβαση από προβληματική έως αδύνατη.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, εάν εκλεγώ στο κέντρο λήψης εξουσίας όπως το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, πρόκειται να επιδιώξω την επισκευή της αγροτικής οδοποιίας με τη χρήση του τσιμέντου. Θεωρώ πως είναι ένα πολύ καλό υλικό που αν τοποθετηθεί σωστά, μπορεί να κρατήσει για πολλά χρόνια και χωρίς τις κακές συνέπειες της ασφάλτου, όπως είναι η πίσσα και ο μόλυβδος.

————————————————————————————————

Παιδικές χαρές: η άποψη μου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου 8-4-2019

Κατοικώ σε μία περιοχή του Ηρακλείου, που ορίζεται από τις περιοχές, Νέα Αλάτσατα, κάτω Φορτέτσα και Μεσαμπελιές, σε πολύ μεγάλη ακτίνα από το σπίτι μου δεν υπάρχει καμία παιδική χαρά η έστω χώρος αθλοπαιδιάς.

Από το 2007 που κατοικώ σε αυτή την περιοχή πάντα είχα το πρόβλημα που θα πάω τα τρία παιδιά μου να παίξουν, να κάνουν κούνια και να περάσουν δύο ώρες τη μέρα ευχάριστα. Η κοντινότερη παιδική χαρά με τα πόδια, ήταν περίπου 15 λεπτά απόσταση, το αστείο ήταν ότι εγώ είχα τρία παιδιά και οι κούνιες ήταν μόνο δύο, και αν υπήρχαν και άλλα παιδιά στον χώρο, τότε οι γονείς επιτρέπαμε στα παιδιά μας να κάνουν κούνια μόνο τρία λεπτά για να κάνουν όλα.

Θέλω να σας υποσχεθώ ότι αν με εκλέξετε στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου ψηφίζοντας τον Γιώργο Σισαμάκη για Δήμαρχο, ότι θα επιδιώξω με όλη μου τη δύναμη να έχει κάθε γειτονιά την παιδική της χαρά, μια παιδική χαρά που θα πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας και που θα χαρίζει στα παιδιά και τους γονείς ώρες χαλάρωσης και ξενοιασιάς.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΕΓΑΛΏΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΎΚΟΛΑ ΌΤΑΝ ΠΑΊΖΟΥΝ.


Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα από την ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Ηρακλείου Γιώργου Σισαμάκη με την δημοτική παράταξη Ηράκλειο για όλους.

———————————————————————————————–

Κάδοι απορριμάτων

Εάν εκλεγώ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, θα επιδιώξω κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό για την καθημερινότητα των πολιτών, αυτό δεν είναι άλλο, από την χωροθέτηση των κάδων συλλογής απορριμάτων και ατομική μελέτη για κάθε θέση, με σκοπό την αποφυγή μικρών διάσπαρτων χωματερών όπου υπάρχουν κάδοι απορριμάτων.

Αναλυτικότερα: Όπου μπορούν να τοποθετηθούν, η υπάρχουν ήδη κάδοι απορριμάτων σε δημοτική κτήση, όπως για παράδειγμα δημοτικοί ελεύθεροι χώροι, εξωτερικές πλευρές πάρκων, σε φαρδιές νησίδες, και αλλού. Θα πρέπει να γίνουν ατομικές μελέτες, όπου οι χώροι των κάδων θα είναι σαφώς οριοθετημένοι, με διαφορετική κάθε φορά κατασκευή, αλλά με κοινά χαρακτηριστικά, όπως σκέπαστρο, τοιχία και χρώμα.

Πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο των ατάκτων τοποθετημένων κάδων που γύρο τους συγκεντρώνονται κάθε είδους σκουπίδια.

Θα πρέπει οι κάδοι να πλένονται αλλά και να βάφονται συχνά.

Θα πρέπει να τοποθετηθούν επιγραφές σε κάθε βάση κάδων που να ενημερώνουν τους πολίτες για το που μπορούν να εναποθέτουν μεγάλα αντικείμενα όπως έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, προϊόντα κλαδέματος.

Θα επιδιώξω να δημιουργηθούν συνεργία του δήμου, με αρμοδιότητα τον καθαρισμό και καλλωπισμό των βάσεων των κάδων.

Η εικόνα που επικρατεί σε πολλές βάσεις κάδων εντός της πόλης αλλά και στα χωριά, είναι αποκαρδιωτική, αυτό το τριτοκοσμικό φαινόμενο πρέπει να σταματήσει.


Πρώτη πρόταση:

Είναι γνωστό ότι έχω οπτική αναπηρία με οξύτητα όρασης κάτω του 1/20, αυτό σημαίνει ότι δεν οδηγώ, έτσι έχω την ευκαιρία να κινούμαι σε όλη την πόλη του Ηρακλείου πεζός, κατά συνέπεια γνωρίζω πάρα πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πεζοί αυτής της πόλης, με αναπηρία η χωρίς. Η διαφορά ανάμεσα τους έγκειται στο εξής, οι πολίτες χωρίς αναπηρία, προσπερνούν τα εμπόδια η τα παρακάμπτουν, ενώ οι πολίτες με αναπηρία δεν μπορούν να το κάνουν.  Εμπόδια όπως: στάσεις αστικών λεωφορείων που καλύπτουν συχνά το σύνολο του πεζοδρομίου, τσιμεντένια παγκάκια πάνω σε στενά πεζοδρόμια, κολώνες φωτισμού, υπέρ πληθυσμός δέντρων, υπερυψωμένες σχάρες στις ρίζες των δέντρων, χόρτα και χώματα που καλύπτουν μέρος η το σύνολο πεζοδρομίων, πρέπει να εκλείψουν, διόρθωση ανισοϋψών διαφορών, ενώ θα πρέπει η πρόσβαση σε αυτά να γίνεται ομαλά. Θα επιδιώξω την σύσταση ευέλικτης ομάδας τεχνιτών, είτε εργαζομένων στο δήμο, είτε συνεργατών, για την άμεση επίλυση προβλημάτων και διόρθωση κακοτεχνιών. Θεωρώ πολιτισμό την κατασκευή πεζοδρομίων σε όποιο δρόμο είναι εφικτό, και είναι πολλοί αυτοί οι δρόμοι, πεζοδρόμια ελεύθερα με πρόσβαση από ανθρώπους τυφλούς, κινητικά ανάπηρους, γονείς με τα μικρά παιδιά τους σε καροτσάκια, ηλικιωμένους ανθρώπους, με σωστούς οδηγούς όδευσης τυφλών, ομαλές ράμπες, πεζοδρόμια για όλους.                             

………………………………………………….

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τους κανόνες προβολής  υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές  εκλογές του 2019.

………………………………………………….

Το παρακάτω κείμενο το έγραψα στο fasebook 22-3-2019, με αφορμή την κινητοποίηση των υπαλλήλων και την μη συλλογή των απορριμάτων.

Η υπευθυνότητα είναι πολύ σοβαρή και σπουδαία υπόθεση. Ας μην πετάμε τα σκουπίδια μας στους κάδους όσο διαρκή η κινητοποίηση των υπαλλήλων καθαριότητας, είναι προτιμότερο να έχουμε δύο σακούλες κλειστές στο σπίτι μας, από το να είναι σε κοινή θέα τα σκουπίδια μας και σκόρπια γύρο από τους κάδους, έρμαια στα ζώα, στον αέρα, προκαλώντας ρύπανση κάθε είδους στους δρόμους που κινούμαστε. Το σπίτι μας δεν είναι μόνο τα λίγα τετραγωνικά που διαβίονουμε, είναι και η πόλη μας. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί το σπίτι του γεμάτο με σκουπίδια, γιατί λερώνουμε την πόλη μας; λίγη υπομονή μερικές μέρες χρειάζεται να κρατήσουμε στο σπίτι μας μία δύο η τρις σακούλες, που διαφορετικά θα μολύνουν το δομημένο περιβάλλον μας.

……………………………………………………………………………………………….

19-3-2019

Ανακοίνωση:

Τελικά αποδέχτηκα την πρόταση, πρόσκληση, πρόκληση, που μου απηύθυνε η δημοτική παράταξη του Γιώργου Σισαμάκη.

Ο λόγος που δέχτηκα αν και είχα τις επιφυλάξεις μου, είναι ο εξής, χρησιμοποιώ την πάλη του Ηρακλείου, κάνω χρήση της πόλης μου, γνωρίζω πολλά από τα προβλήματα τα οποία χρονίζουν και με θυμώνουν.

Γνώρισα τον υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου Γιώργο Σισαμάκη, και θεωρώ πως έχει τη δυναμική, την όρεξη, και τις ικανότητες για να αγωνιστώ μαζί του, για ένα Ηράκλειο για όλους, με όλους.

Το επόμενο χρονικό διάστημα πέραν από τις θέσεις της παράταξης, (Ηράκλειο για όλους) θα παρουσιάσω και τις δικές μου θέσεις και προτάσεις, που ταυτίζονται στο σύνολο τους με το πρόγραμμα και τις θέσεις της παράταξης του Γιώργου Σισαμάκη.

Ζητώ την στήριξη όλων σας!

……………………………………………………………………………………………….

Παρακαλώ δηλώστε ότι σας αρέσει, ευχαριστώ.