Πωλείται οίκημα στο Ηράκλειο Κρήτης στην περιοχή Μεσαμπελιές

Πωλείται οίκημα με άδεια του 2006 και οικοδομημένο το 2007 στο Ηράκλειο Κρήτης ανάμεσα στις περιοχές Νέα Αλάτσατα, κάτω Φορτέτσα, Μεσαμπελιές. Το οίκημα είναι σε οικόπεδο 165 τμ, και περιλαμβάνει ένα ισόγειο διαμέρισμα 48 μτ, αποθήκη 20 τμ, αυλή και χώρο στάθμευσης 50 τμ, στον πρώτο όροφο και στον δεύτερο υπάρχει μία μεζονέτα 130 τμ.
Τα δύο αυτά σπίτια πωλούνται εξ αιτίας της αδυναμίας εξόφλησης των δανείων.
Μεσίτες δεκτοί, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν πελάτες που έχουν το ποσό της πώλησις που αναγράφεται παρακάτω.
Το οίκημα με τα δύο σπίτια πωλείται στην τιμή των 260.000 ευρώ.
Η τιμή πώλησης ενός ακινήτου δεν είναι προκαθορισμένη, διαμορφώνεται από κάποιους παράγοντες. Ορισμένοι από αυτούς είναι οι εξής: Η αξία της γης γύρο από το ακίνητο, η θέση του ακινήτου, και η κατάσταση του ακινήτου.
Πάμε να δούμε αναλυτικά αυτούς τους παράγοντες, η αξία της γης γύρο από το οίκημα ανέρχεται στα 550-600 ευρώ το τμ. Η θέση του συγκεκριμένου ακινήτου είναι πολύ κοντά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, την εφορία, σε τρία δημοτικά σχολεία, το 37, το 20 που συστεγάζεται με το 56, και το 19. Το έβδομο γυμνάσιο και το επάλ, καθώς και σε σούπερ μάρκετ όπως του Χαλκιαδάκη, του Κρητικού, και το Φαιστός. Επίσης έχει πολύ κοντά δύο λεωφόρους με πλήθος καταστημάτων, όλα αυτά σε μια ήσυχη γειτονιά. Η κατάσταση του ακινήτου είναι εξαιρετική με ελάχιστες παρεμβάσεις όπως μερικά μερεμέτια και ορισμένους χρωματισμούς εκεί που είναι απαραίτητο.
Αρνητικά και θετικά.
Θεωρώ αυτονόητο ότι ο αγοραστής πρέπει να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα. Κάτι λοιπόν που για εμένα δεν είναι μειονέκτημα για κάποιον άλλο μπορεί να είναι και αντιστρόφως, οφείλω να πω λοιπόν ότι μέχρι το 2012 το σπίτι θερμαίνονταν με πετρέλαιο, δηλαδή με λέβητα και σώματα καλοριφέρ, έπειτα λόγο του αυξημένου κόστους του πετρελαίου, αφαιρέθηκαν τα σώματα και έχει μείνει μόνο ο λέβητας σε άριστη κατάσταση, από τότε η μεζονέτα θερμαίνεται με μία σόμπα που καίει ξύλο απολύτως ικανοποιητικά, ενώ στο ισόγειο δεν υπάρχει θέρμανση εκτός από την χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος, αυτό είναι το μοναδικό σχετικά αρνητικό. Θεωρώ ότι το θέμα αυτό μπορεί να επιλυθεί με την χρήση κλιματιστικών η άλλων τρόπων θέρμανσης.  
Τα θετικά τα έχω ήδη γράψει λίγο πιο πάνω, από εκεί και μετά εξαρτάται από τα ζητούμενα κάθε αγοραστή και την οικονομική του δύναμη.
Θα πω μόνο ότι κάνοντας αυτή την αγορά ενός οικήματος με μοντέρνο σχεδιασμό και ελάχιστες βελτιώσεις γλιτώνετε από όλη αυτή την ταλαιπωρία του κτισίματος.   
Ερωτήσεις μπορείτε να υποβάλετε στο e-mail menos@outlook.com.gr η με σχόλιο.